Βρετανικός Τύπος: «Το χάος της μάσκας» και «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ψηθεί από το θερμό κύμα», στα πρωτοσέλιδα

Μ. Βρετανία - Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, Λονδίνο, Αγγλία
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, Λονδίνο, Αγγλία / Πηγή: WIKIPEDIA

Mirror

Η Mirror  γράφει ότι υπάρχει “χάος με τις μάσκες” όταν έξι περιφερειακοί δήμαρχοι δήλωσαν ότι θα είναι υποχρεωτικές στις περιοχές τους, ενώ και οι πολιτικοί σε όλη την Αγγλία ζήτησαν να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες, παρά τους κανόνες που χαλαρώνουν από τη Δευτέρα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα σχέδια του πρωθυπουργού για την κατάργηση της χρήσης της μάσκας σε λεωφορεία, τρένα και τραμ βρίσκονται υπό «αίρεση». Πολλές από τις εφημερίδες της Πέμπτης ασχολούνται με “τον πρώτο φόρο στον κόσμο για γλυκά και αλμυρά τρόφιμα”.  Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Food Foundation αποκαλύπτει στη Daily Mirror ότι με τα έσοδα από τον φόρο θα προσφερθούν  δωρεάν σχολικά γεύματα και θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των «υψηλών επιπέδων ανασφάλειας για την παιδική τροφή».


Metro

Η  Metro επισημαίνει ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan συγκαταλέγεται μεταξύ των πολιτικών που ζητούν να μείνουν οι μάσκες και επισημαίνει ότι ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps “προέτρεψε τις σιδηροδρομικές εταιρείες να ακολουθήσουν το ίδιο”. «Είναι σύμφωνο με αυτό που περιμέναμε, που πραγματικά θέλαμε, να συμβεί», είπε. «Ενώ περνάμε από αυτό που ήταν νομική απαίτηση, σε οδηγίες, αναμένουμε από μεμονωμένους αερομεταφορείς να βεβαιωθούν ότι εφαρμόζουν ό, τι είναι κατάλληλο για το δίκτυό τους». Ωστόσο, τα συνδικάτα προειδοποίησαν ότι η ασάφεια για την επιβολή της νομοθεσίας θα αφήσει το σκληρά πιεζόμενο προσωπικό «επικίνδυνα εκτεθειμένο» στους θυμωμένους πελάτες.


Times

Οι Times σημειώνουν ότι οι εταιρείες αποκαλούν τους κανόνες Covid “χάος” που εκπέμπουν “ασαφή μηνύματα”, αφού η κυβέρνηση είπε ότι οι μάσκες “θα συνεχίσουν να φοριούνται σε καταστήματα και στην ” μετά τις 19 Ιουλίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επιχειρήσεις ισχυρίζονται ότι «ακροβατούν στα όρια της νομιμότητας».


Daily Express

Η Daily Express χαιρετίζει το «καυτό καλοκαίρι» στο πρωτοσέλιδο. Δίπλα σε μια φωτογραφία ανθρώπων που απολαμβάνουν τον ήλιο στην παραλία του Bournemouth, η εφημερίδα αναφέρει ότι “έκρηξη 30 δισ. λιρών, που επενδύθηκαν σε καταλύματα του εσωτερικού”, συμπίπτει με ένα κύμα καύσωνα που φτάνει αυτό το Σαββατοκύριακο.


Εφημερίδα i

Σύμφωνα με την εφημερίδα i, ο πρωθυπουργός κατηγορήθηκε για ένα “ακριβό και ματαιόδοξο σχέδιο” για το ” Brexit jet ” που προοριζόταν για την προώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο εξωτερικό  το οποίο ” μόλις και μετά βίας  χρησιμοποιήθηκε”.  Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το αεροπλάνο, το οποίο αναφέρει ότι κόστισε “900.000 λίρες για να ξαναβαφτεί”, έχει πετάξει μόνο μία φορά για τον διαφημιστικό του ρόλο τους τελευταίους πέντε μήνες αφού χρησιμοποιείται κυρίως για τον ανεφοδιασμό μαχητικών αεροσκαφών της RAF, ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί την πανδημία για τη μειωμένη χρήση του.


Financial Times

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι ο Covid «καταστρέφει τη βιομηχανία», με τους εργαζόμενους να παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι από την εφαρμογή NHS. Προϊστάμενος ενός επιχειρηματικού ομίλου λέει στην εφημερίδα ότι ορισμένες εταιρείες χάνουν το 20% του προσωπικού τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αρκετές βάρδιες στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland έχουν ακυρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σχέδια για να καταστήσουν την εφαρμογή ανίχνευσης επαφών της NHS, λιγότερο ευαίσθητη για τη μείωση των μαζικών απομονώσεων έχουν αναβληθεί έως τις 16 Αυγούστου. Η Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών προειδοποιεί στους Financial Times ότι οι επικείμενοι φόροι στα γλυκά και αλμυρά τρόφιμα θα «επηρεάσουν οικογένειες που ήδη π».


Daily Mail

Ο “φόρος σνακ” για τα γλυκά και τα αλμυρά τρόφιμα, είναι μια κυβερνητική καινοτομία, όπως αναφέρει η Daily Mail. Η εφημερίδα γράφει ότι θα μπορούσε να προσθέσει 3,4 δις. λίρες στους λογαριασμούς αγορών των οικογενειών κάθε χρόνο, με αύξηση 9 πένες στα  Mars και 87 πένες στα κουτιά Frosties. Γράφει επίσης ότι, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρώσουν  τους γιατρούς του NHS για να συνταγογραφήσουν φρούτα, λαχανικά και μαθήματα μαγειρικής, για την πρόληψη της παχυσαρκίας και της κακής υγείας.

Οι ριζοσπαστικές προτάσεις περιλαμβάνονται σε μια νέα Εθνική Στρατηγική Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε σήμερα από τον υπεύθυνο τροφίμων του Boris Johnson, Henry Dimbleby, τον ιδρυτή της αλυσίδας εστιατορίων Leon. Ο κ. Dimbleby προειδοποίησε ότι τα ανθυγιεινά τρόφιμα «πιέζουν ανυπόφορα το NHS», καθώς περισσότερα από τα μισά άτομα άνω των 45 ετών έχουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή, η οποία ευθύνεται για 64.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Αγγλία και κοστίζει στην οικονομία περίπου 74 δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με την έκθεσή του.


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι οι πράσινοι φόροι είναι πιθανό να εισαχθούν στην οδήγηση και στις πτήσεις, καθώς ο υπουργός μεταφορών αποκάλυψε ένα σχέδιο κατάργησης του άνθρακα και υποσχέθηκε ότι κάθε όχημα στους δρόμους θα έχει μηδενικές εκπομπές καυσαερίων “πολύ σύντομα”, ενώ προσθέτει ότι οι φόροι στις αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να στοχεύουν στην αντιστάθμιση της απώλειας του δασμού των καυσίμων καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο περνάει στα ηλεκτρικά οχήματα. Αφού εξέτασε τις λεπτομέρειες του σχεδίου πράσινων μεταφορών της κυβέρνησης, η Telegraph επισημαίνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα χρειαστεί να αναπληρώσει περίπου 765 £ ανά αυτοκίνητο, ετησίως, σε χαμένη κατανάλωση καυσίμων όταν τα ηλεκτρικά οχήματα αντικαταστήσουν πλήρως τα σημερινά οχήματα.


Guardian

Έχει σημάνει «συναγερμός» καθώς το τροπικό δάσος του Αμαζονίου εκπέμπει πλέον περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ό,τι μπορεί να απορροφήσει, σύμφωνα με την Guardian. Οι εκπομπές προκαλούνται από τις πυρκαγιές που πολλές ξεκίνησαν “σκόπιμα καθώς έχουν σκοπό να καθαρίσουν τη γη για την παραγωγή βοείου κρέατος και σόγιας”.


Daily Star

“Στην υγειά μας!” αναφωνεί η Star στην πρώτη της σελίδα, που είναι  γεμάτη με μπαλόνια και αλκοολούχα ποτά. Η εφημερίδα γράφει ότι η «νέα έρευνα» δείχνει ότι υπάρχουν οφέλη για την υγεία όταν πίνετε δύο ποτήρια κρασί ή ένα κουτάκι μπύρας κάθε μέρα.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...