Βρετανικός Τύπος: «Το Ηνωμένο Βασίλειο χαιρετίζει τη διαφορετικότητα» και «Κρατήστε την ψυχραιμία σας» στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο

Οι Times είναι μεταξύ των εφημερίδων που αναφέρονται σε μια κυβερνητική ανασκόπηση για τον ρατσισμό, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Βρετανία είναι ένα «μοντέλο» στον αγώνα κατά του ρατσισμού, με παιδιά από πολλές εθνικές κοινότητες να υπερτερούν από τους λευκούς συνομηλίκους τους στο σχολείο. Η Επιτροπή για τις φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες, που ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούλιο μετά την άνοδο του κινήματος των Black Lives Matter, δήλωσε ότι οι ανισότητες είχαν μειωθεί στην εκπαίδευση και την απασχόληση, αλλά η Βρετανία δεν ήταν μια «μετα-φυλετική» κοινωνία και οι ανισότητες επιμένουν σε ορισμένες περιοχές. Οι Times, σε άρθρο τους για το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων στα σχολεία, παρουσιάζουν σχόλια από τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Σχολείων και Κολλεγίων, Geoff Barton, ο οποίος λέει ότι οι γονείς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην αντιμετώπιση της κακοποίησης.

Η επισκόπηση δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι θεσμικά ρατσιστικό, λέει η Daily Mail, σχετικά με την «απόρριψη της κοινής άποψης των ακτιβιστών». Ο πρόεδρος της Επιτροπής Tony Sewell είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξελιχθεί σε μια “επιτυχημένη πολυεθνική και πολυπολιτισμική κοινότητα”, η οποία είναι “φάρος για την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο”.

Οι φωτογραφίες των γεμάτων πάρκων και παραλιών κοσμούν πολλές από τις πρώτες σελίδες, καθώς οι άνθρωποι αξιοποίησαν στο έπακρο τις υψηλότερες θερμοκρασίες του Μαρτίου εδώ και 53 χρόνια, οι οποίες ανέβηκαν την Τρίτη στους 24ο C, μια ημέρα μετά την άρση των περιορισμών στην Αγγλία, με την Daily Mirror να λέει ότι οι λάτρεις του ήλιου προειδοποιήθηκαν παρόλα αυτά να μην παραβιάσουν τους κανόνες.

Η Daily Express, όπως και αρκετές από τις εφημερίδες φιλοξενούν μια έκκληση από τον υπουργό Υγείας Matt Hancock προς τους ανθρώπους να απολαύσουν τον ήλιο με ασφάλεια και να μην βάλουν σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με τον τίτλο: «Μην το καταστρέψετε τώρα», τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να αντισταθούμε στην παραβίαση των κανόνων, ακόμη και σε τέλειες καιρικές συνθήκες.

“Μια μπάλα φωτιάς εντοπίστηκε στον ουρανό” είναι ο χιουμοριστικός τίτλος της Daily Star για τον καιρό, προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί έμειναν “έκπληκτοι” από την εμφάνισή της. Σημείωσε ότι ο πολύ καλός καιρός αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη πριν επιστρέψει στα φυσιολογικά το σαββατοκύριακο.

Η Βρετανία εξακολουθεί να μην έχει αρκετή ικανότητα να κατασκευάζει τα εμβόλια, παρά τη συμφωνία αυτής της εβδομάδας για την παραγωγή δεκάδων εκατομμυρίων δόσεων Novavax στη βορειοανατολική Αγγλία, δήλωσε ο συν-δημιουργός του εμβολίου AstraZeneca στην εφημερίδα i, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο στερείται βιομηχανικών εταίρων, περιγράφοντας την κατάσταση ως «φοβερή». Εν τω μεταξύ, αφότου δημοσιεύτηκαν περισσότεροι από 10.000 ισχυρισμοί κακοποίησης και παρενόχλησης από μαθητές και μαθήτριες στο Διαδίκτυο, η Συντηρητική βουλευτής Μαρία Μίλερ έγραψε άρθρο στην εφημερίδα για να περιγράψει την εμπειρία της σεξουαλικής επίθεσης στο σχολείο, όταν σε ηλικία 14 ετών ένα αγόρι την άρπαξε από τη βουβωνική χώρα και το πρόσωπό της και την έσπρωξε σε έναν πέτρινο τοίχο, σπάζοντας το μπροστινό της δόντι. Οι δάσκαλοι λέει αντέδρασαν, μεταφέροντάς την στις πρώτες βοήθειες, ενώ δεν αντιμετώπισαν ανάλογα τη συμπεριφορά του αγοριού.

Η Γαλλία και η Γερμανία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik στην ΕΕ,  κάτι που θα οδηγούσε στη χρήση του εμβολίου μόλις εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Η βιντεοκλήση με τον Ρώσο πρόεδρο έγινε όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σταμάτησε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για άτομα κάτω των 60 ετών, αφού οι αρχές εντόπισαν 31 περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων αίματος γνωστών ως θρόμβωση εγκεφαλικής φλέβας σε εκείνους που έκαναν το εμβόλιο. Οι ρυθμιστικοί φορείς της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστήριξαν και οι δύο το εμβόλιο. Η εφημερίδα χαιρετίζει την επισκόπηση από την κυβέρνηση σχετικά με τις φυλετικές ανισότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως “ζωτικής σημασίας συμβολή στη συζήτηση για την ισότητα”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ενώ κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ανισότητες, υπάρχουν πολλές αιτίες που λείπουν όταν για όλα κατηγορείται η φυλετική ταυτότητα.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Thierry Henry μίλησε για την απόφασή του να εγκαταλείψει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποτυχία των τεχνολογικών γιγάντων να κρατήσει τους χρήστες ασφαλείς από κακοποίηση. Ο πρώην αστέρας της Άρσεναλ είπε στον αρθρογράφο της Sun και τον παίκτη του Watford Troy Deeney ότι ήθελε οι πλατφόρμες να δράσουν ενάντια στον ανώνυμο ρατσισμό και τον εκφοβισμό, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως και άλλοι παίκτες θα συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ του. Η Sun σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι “εντελώς ψευδές” να ισχυριστούμε πως η Βρετανία είναι ρατσιστική χώρα, αλλά επισημαίνει το πόρισμα της έκθεσης ότι ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει στο διαδίκτυο.

Η Metro αναφέρεται σε έκθεση ενός ανεξάρτητου παρατηρητή ότι η αστυνομία συμπεριφέρθηκε με  «ευαισθησία» όταν διέλυσε την ολονύκτια διαμαρτυρία προς τιμήν της Sarah Everard, της οποίας η δολοφονία προκάλεσε δημόσια συζήτηση για την ασφάλεια των γυναικών. Η επικεφαλής της Μητροπολιτικής αστυνομίας, Cressida Dick αντιμετώπισε εκκλήσεις για παραίτηση της, εξαιτίας του χειρισμού της αστυνομίας, στην εκδήλωση στο Clapham, στο νότιο Λονδίνο, νωρίτερα αυτό το μήνα. Ωστόσο, η έκθεση διαπίστωσε ότι η απάντηση ήταν «μετρημένη και ανάλογη» στις «δύσκολες συνθήκες».

Η επικεφαλής επιθεωρητής των σχολείων στην Αγγλία ζήτησε μεγαλύτερες εξουσίες για την παρακολούθηση σχολείων για “πιθανά ζητήματα ασφάλειας”, αλλά αγνοήθηκε από τους υπουργούς, σύμφωνα με την Guardian. Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρά τις ανησυχίες που εξέφρασε η Amanda Spielman, επικεφαλής επιθεωρητής της Ofsted, ενώ αφαιρέθηκε αργότερα ο ρόλος της στην εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων που αντιμετωπίζουν τώρα ένα κύμα ισχυρισμών σεξουαλικής επίθεσης. Το υπουργείο Παιδείας δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Ofsted συνέχισε να υποστηρίζει την παρακολούθηση της Ανεξάρτητης Επιθεώρησης των Σχολείων, όπως απαιτείται.

Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη εξετάζουν τις προτάσεις έξι τραπεζών που συνδέονται με την Archegos Capital Management για να αποφασίσουν εάν κάποια κίνηση ήταν ακατάλληλη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πώλησης μετοχών άνω των 20 δισ. £, αναφέρουν οι Financial Times. Ο Bill Hwang, συγκέντρωσε τους Goldman Sachs, Morgan Stanley και Wells Fargo, καθώς και την UBS, Credit Suisse και Nomura την περασμένη εβδομάδα σε μια τελευταία προσπάθεια για να επιστραφούν δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά με ομαλό τρόπο, λέει η εφημερίδα.

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...