Βρετανικός Τύπος: Το Ηνωμένο Βασίλειο «νιώθει την πίεση» αλλά παίρνει ώθηση από το εμβόλιο

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Οι Financial Times είναι μία από τις εφημερίδες του Σαββάτου που αναφέρονται στην προειδοποίηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι η μετάλλαξη του κοροναϊού που εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι πιο θανατηφόρα. Ωστόσο, αναφέρει ότι τα δυσοίωνα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι κ. Johnson και ο καθηγητής Chris Whitty, επικεφαλής υγείας της Αγγλίας, σχετικά με την κατάσταση της επιδημίας της Βρετανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου «συνοδεύτηκε από πιο ενθαρρυντικά δεδομένα» που υποδηλώνουν ότι το εθνικό lockdown  λειτουργεί. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο αριθμός R έχει μειωθεί μεταξύ 0,8 και 1,0.

Μια εργαζόμενη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, κοιτάζει τους αναγνώστες από την πρώτη σελίδα της Daily Telegraph. Παρακάτω γράφει ότι η προειδοποίηση του κ. Τζόνσον «επισκίασε» την ανακοίνωση της πτώσης του ποσοστού R και ότι τα δεδομένα σχετικά με την μετάλλαξη “παρουσιάζουν αμφιβολίες για τα σχέδια άρσης του κλειδώματος”, αφού έρευνες δείχνουν ότι η νέα μετάλλαξη του ιού είναι 30% πιο θανατηφόρα.

Η Guardian αναφέρει ότι οι επιστήμονες ζητούν αυστηρότερους ελέγχους σχετικά με την μετάλλαξη του ιού που κινδυνεύει να φέρει τη χώρα πολύ πίσω. Προσθέτει  ότι ο κ. Johnson “έκανε μια εξαιρετικά προσεκτική τοποθέτηση” όταν ρωτήθηκε στην ενημέρωση της Downing Street σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε άλλο άρθρο της αποκαλύπτει ότι η δεύτερη παραπομπή  του Τραμπ θα φτάσει στη Γερουσία την Δευτέρα, οπότε η δίκη του  μπορεί να ξεκινήσει την άλλη βδομάδα. Η πολύωρη χρήση του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην όραση και την υγεία των παιδιών, συνεχίζει παρακάτω εφημερίδα, εφιστώντας την προσοχή στο θέμα.

Η Daily Mirror έχει τίτλο “νιώθοντας την πίεση” στην πρώτη σελίδα της, αλλά δεν είναι σαφές εάν αναφέρεται στη χώρα ή στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος φαίνεται στην κάτω δεξιά γωνία. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι τα εμβόλια για τη βόρεια Αγγλία σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται σε άλλα μέρη της χώρας, κάτι που αρνήθηκε ο αρμόδιος υπουργός. «Βρέθηκε ο πιλότος που μετέφερε τον Andrew στα πάρτι του Epstain» αποκαλύπτει η εφημερίδα, συνοδεύοντας το άρθρο με φωτογραφία του δημοσιογράφου της Mirror και του πιλότου.

Η εφημερίδα i, ωστόσο, εκπέμπει μια πιο θετική νότα, αναφέροντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί “400.000 εμβόλια την ημέρα” και ότι, συνολικά, 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί. “Το Lockdown φαίνεται να λειτουργεί ενάντια στο νέο στέλεχος”, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Sir Patrick Vallance, είπε ότι υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι τα εμβόλια θα εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά.

Η Daily Mail ανακοινώνει νέα εκστρατεία ζητώντας από τους αναγνώστες της να την βοηθήσουν να «προμηθεύσει υπολογιστές στους μαθητές», λέγοντας ότι είναι μια εθνική κρίση, καθώς πάνω από  ένα εκατομμύριο παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε φορητούς υπολογιστές στο σπίτι, αγωνίζονται να μελετήσουν, ενώ τα περισσότερα σχολεία είναι κλειστά.

Και κλείνοντας την ανασκόπηση,  η Daily Star αναφέρει ότι τα καταστήματα της High Street «σχεδιάζουν να βάλουν φωτιά σε ορισμένα από τα προϊόντα τους» μετά από μια «την διαδικτυακή γραφειοκρατία λόγω του Brexit».

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...