Βρετανικός Τύπος: «Το όνειρο του καλοκαιριού» και «118 ημέρες μέχρι την ελευθερία» στα πρωτοσέλιδα

Αγγλία
Πηγή: EUROKINISSI

Ο Βρετανικός Τύπος κυριαρχείται από «Το όνειρο του καλοκαιριού» και τις «118 ημέρες μέχρι την ελευθερία». Κύριο θέμα η έξοδος από τα LOCKDOWN


Eφημερίδα i

Η εφημερίδα i επικεντρώνεται στα “τέσσερα βήματα για την ελευθερία” του οδικού χάρτη του Μπόρις Τζόνσον για να αρθεί το lockdown στη χώρα, το οποίο ξεκινά με μαζική επιστροφή στα σχολεία στις 8 Μαρτίου.


Metro

Η Metro επισημαίνει την 21η Ιουνίου, ως τη μέρα που  “η ζωή επιστρέφει στο φυσιολογικό” στην Αγγλία, λέγοντας ότι το θερινό ηλιοστάσιο έχει “καταγραφεί” από τον πρωθυπουργό ως “τέλος όλων των lockdown”.


Daily Mirror

“Οι καλύτερες μέρες της ζωής μας” είναι ο τίτλος της Daily Mirror, η οποία επισημαίνει πέντε βασικές ημερομηνίες για την άρση του lockdown.


Telegraph

Σύμφωνα με την Telegraph, οι προτάσεις για σημαντική χαλάρωση του lockdown πριν από το Πάσχα απορρίφθηκαν αφού η κυβέρνηση προειδοποιήθηκε από επιστήμονες ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον 55.000 θανάτους. Ισχυρίζεται επίσης, ότι ένα σχέδιο για άνοιγμα υπαίθριων χώρων και μη απαραίτητων καταστημάτων για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα αναβλήθηκε μέχρι τις 12 Απριλίου.


Guardian

Η Guardian αναφέρεται στην υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι θα είναι «ασύγκριτα καλύτερα» από ό,τι η ζωή στο lockdown, καθώς άνοιξε ο δρόμος για να ανοίξουν ξανά τα νυχτερινά κέντρα, οι φίλαθλοι να γεμίσουν τα στάδια και οι διακοπές να επιστρέψουν. Αναφέρει επίσης την προειδοποίησή του ότι η άρση του lockdown “θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περισσότερα κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους”.


Times

Οι Times αποκαλύπτουν μια έκθεση στην πρώτη σελίδα τους που λέει ότι μπορεί να ζητηθεί από τους ανθρώπους να δείχνουν διαβατήριο εμβολιασμού για να παρακολουθήσουν ένα μεγάλο γεγονός ή να πάνε στη δουλειά. Αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει εάν τα πιστοποιητικά Covid-19 “θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ρόλο στην επανέναρξη της οικονομίας μας” ως μέρος του σχεδίου του τερματισμού  του lockdown.


Financial Times

Ο Καγκελάριος Rishi Sunak ετοιμάζεται να παρατείνει τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης έως το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους Financial Times. Αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός του στις 3 Μαρτίου θα περιλαμβάνει “μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας και τη βοήθεια των επιχειρήσεων μέσα σε εβδομάδες ή ακόμα και μήνες περαιτέρω αναταραχής”.


Daily Mail

“Τι περιμένουμε;” ρωτά η Daily Mail, η οποία σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε μια “διαφωνία” για να άρει το lockdown γρηγορότερα. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι υπεύθυνοι στον τομέα της φιλοξενίας προειδοποιούν ότι χιλιάδες εταιρείες «καταδικάζονται σε θάνατο» από περαιτέρω μήνες αναγκαστικού κλεισίματος, ενώ λέει ότι οι βουλευτές των Tories  συμπαρατάσσονται για να προειδοποιήσουν τον πρωθυπουργό να «κινηθεί πιο γρήγορα».


Daily Express

Ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε τη Βρετανία στο “δρόμο προς την ελευθερία” δηλώνοντας ότι το τέλος του lockdown είναι “πραγματικά ορατό”, γράφει η Daily Express, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός  ορκίζεται ότι η χώρα μπορεί να κινηθεί “προσεκτικά αλλά μη αναστρέψιμα προς την ανάκτηση των ελευθεριών μας”.


Daily Star

Και η Daily Star παρουσιάζει μια καρικατούρα του πρωθυπουργού ως τον παιδικό τηλεοπτικό χαρακτήρα Noddy. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον “εξέπληξε τη χώρα … με έναν αόριστα λογικό οδικό χάρτη εκτός lockdown “.


BBC

BBC NEWS
BBC NEWS

Τίτλοι ειδήσεων BBC: Ο Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζει το σχέδιο τερματισμού των περιορισμών στην Αγγλία έως τις 21 Ιουνίου. Καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και υπαίθριοι χώροι θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά στις 12 Απριλίου.

Οι κρατήσεις διακοπών αυξάνονται μετά τα σχέδια για άρση του lockdown, καθώς ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι η κίνηση αυξήθηκε μετά την ανακοίνωση του Τζόνσον.

Ο Keir Starmer προτρέπει την κυβέρνηση να αγοράσει περισσότερα τρόφιμα από Βρετανούς αγρότες και θα γίνει έτσι ο πρώτος ηγέτης των Εργατικών που θα απευθυνθεί στην ένωση των αγροτών, από το 2008.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι «ΟΚ» μετά την έκτη νύχτα στο νοσοκομείο, λέει ο Δούκας του Κέιμπριτζ, ενώ ο ακριβής λόγος για την εισαγωγή του Δούκα του Εδιμβούργου στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει νέο ψήφισμα του ΟΗΕ, ζητώντας να λογοδοτούν οι καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της Σρι Λάνκα.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι τα εμβόλια έχουν «θεαματική» επίδραση σε σοβαρές ασθένειες, καθώς και στη μείωση της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο David Attenborough και η ακτιβιστής Nisreen Elsaim πρόκειται να μιλήσουν σε σύνοδο του ΟΗΕ υπό την προεδρία του Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια.

Πηγές: https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfm, https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...