Βρετανικός Τύπος: «Το ορόσημο των εμβολιασμών» και « η χαρά του Χάρι και της Μέγκαν»

Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Σήμερα στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου κυριαρχούν «Το ορόσημο των εμβολιασμών» και « η χαρά του Χάρι και της Μέγκαν».


Metro

“15.062.189 λόγοι για να είσαι χαρούμενος” είναι ο τίτλος της Metro που γιορτάζει τον αριθμό των εμβολιασμών καθώς λέει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιτύχει τον στόχο του να κάνει τις πρώτες δόσεις σε πολλούς από τους πιο ευάλωτους με δύο μέρες να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωσή του. “Είναι το εμβόλιο που χρειαζόμασταν”, λέει η εφημερίδα, με τον πρωθυπουργό να χαιρετίζει την εθνική προσπάθεια να νικήσουν τον ιό.


Daily Express

Καθώς πέρασε αυτό το ορόσημο, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock ανακοίνωσε έναν «φιλόδοξο» νέο στόχο, αναφέρει η Daily Express. Επιθυμεί σε όλους που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν, να εμβολιαστούν έως τα τέλη Απριλίου, πράγμα που σημαίνει ότι 32 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν κάνει το εμβόλιο σε δέκα εβδομάδες.


Εφημερίδας i

Ο τίτλος της εφημερίδας i επικεντρώνεται στην επόμενη ομάδα που θα λάβει προσκλήσεις για ραντεβού εμβολίων: τα άτομα άνω των 65 ετών. Ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ορισμένοι γιατροί παραπονιούνται για “λαχειοφόρο αγορά εμβολίων” με στοιχεία που δείχνουν ασυνέπεια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που εμβολιάζονται. Η εφημερίδα επαινεί την κυβέρνηση που εμβολίασε 15 εκατομμύρια άτομα με την πρώτη δόση λέγοντας: “ο πρωθυπουργός έχει υποχρεώσει σε σιωπή τους αμφισβητίες του”.


Daily Mirror

Ο “δρόμος προς την ελευθερία” είναι ο τίτλος της Daily Mirror, η οποία αναφέρει ότι υπάρχουν τρία διαφορετικά σχέδια στη στρατηγική εξόδου για να αρθεί το  lockdown, μετά την πρόοδο στους εμβολιασμούς. Κλιμακώνονται από το “εξαιρετικά γρήγορο”, όπου οι υπουργοί ελπίζουν ότι οι παμπ θα ανοίξουν ξανά τον Μάιο μόλις εμβολιαστούν και οι άνω των 50 ετών, μέχρι την πιο αργή διαδρομή που θα έβλεπε τους χώρους να κλείνουν μέχρι τον Αύγουστο.


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph εστιάζει στην ελευθερία που πλησιάζει, εξηγώντας ότι υπάρχει σκέψη υπό συζήτηση, καθώς τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά πρώτα, να επιτρέπεται επίσης στους ανθρώπους να συναναστρέφονται ένας προς έναν σε εξωτερικούς χώρους. Τα σχέδια για την πραγματοποίηση συναντήσεων ένας προς έναν, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εξαίρεση για τα παιδιά, επιτρέποντας σε έναν γονέα να τα συνοδεύει για να συναντήσουν τον παππού τους, προτείνει η εφημερίδα.


Times

«Ο Τζόνσον βλέπει αποδράσεις το Πάσχα», γράφουν στον τίτλο τους οι Times, καθώς τα ποσοστά των κρουσμάτων αναμένεται να μειωθούν απότομα τις επόμενες εβδομάδες. Η εφημερίδα αναφέρει ότι “σύμφωνα με ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα”,  που εξετάζεται από την κυβέρνηση, μια οικογένεια που ζει στο ίδιο νοικοκυριό θα μπορούσε να πάει μαζί διακοπές  από τον Απρίλιο.


Daily Mail

“Τώρα είστε έτοιμοι, ψωνίστε!” λέει η Daily Mail καθώς αναφέρει ότι τα καταστήματα της High Street θα έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν ξανά μέσα σε λίγες εβδομάδες εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να μειώνονται. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι τα σχέδια για τη μείωση του lockdown έχουν ενισχυθεί από στοιχεία που δείχνουν ότι τα εμβόλια έχουν ήδη ανταπόκριση. Η Daily Mail αποκαλεί “MEGnificent”, την ανακοίνωση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ ότι περιμένουν το δεύτερο παιδί τους, έχοντας πρωτοσέλιδη μια φωτογραφία τους που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα.


Guardian

Ωστόσο, η Downing Street αντιδρά στις απαιτήσεις των συντηρητικών του κόμματος των Tories, που θέλουν να θέσουν ένα ταχύτερο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των περιορισμών, γράφει η Guardian. Αναφέρει ότι υπουργοί και αξιωματούχοι έχουν “αποκλείσει κατηγορηματικά” τα αιτήματα για άρση όλων των περιορισμών για τον Covid μέχρι τον Μάιο, επιμένοντας ότι το σχέδιο πρέπει να είναι πιο προσεκτικό και μελετημένο βήμα προς βήμα.


Sun

Η  Sun αφιερώνει την πρώτη της σελίδα στη «χαρά της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στο Σάσσεξ», δημοσιεύοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που εμφανίζεται και σε πολλά άλλα πρωτοσέλιδα: η Meghan ξαπλωμένη στο χειμερινό ήλιο της Καλιφόρνια, με το χέρι στην κοιλιά της και το κεφάλι της στην αγκαλιά του Χάρι καθώς χαμογελούν ο ένας στον άλλο. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι δύο είναι «ενθουσιασμένοι» με την είδηση ​​του δεύτερου παιδιού τους, ενώ σχολιάζει ότι  Alfie και  Alexandra είναι τα αγαπημένα των στοιχηματικών εταιριών για το όνομα του.


Daily Star

Για την ίδια είδηση, η Daily Star καλύπτει τα μάτια του ζευγαριού με μαύρα πλαίσια ως μια επικριτική αναφορά στις πρόσφατες δίκες για το απόρρητο και την ιδιωτικότητα του Χάρι και της Μέγκαν με τίτλο: “Η ντροπαλή για τη δημοσιότητα γυναίκα, λέει σε 7,67 δις άτομα: Είμαι έγκυος” είναι ο καυστικός τίτλος.


Financial Times

Και τέλος οι Financial Times επικεντρώνονται στις επιπτώσεις από την απαλλαγή του Ντόναλντ Τραμπ στην δίκη με την κατηγορία της υποκίνησης σε βία, λέγοντας ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι διαιρεμένο για το αν θα πρέπει να «αποστασιοποιηθεί αποφασιστικά» από τον πρώην πρόεδρο ή να προσκολληθεί σφιχτά στο εμπορικό σήμα του. Στην κύρια φωτογραφία παρουσιάζεται η πρώτη εικόνα του πλανήτη Άρη από την έρευνα «Ελπίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» – μια φωτογραφία «έξω από αυτόν τον κόσμο», όπως το γράφει η εφημερίδα.

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk, https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfm

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...