Βρετανικός Τύπος: Το παγκόσμιο σύνολο κρουσμάτων από κορονοϊό είναι σήμερα 58.563.451 – Οι ΗΠΑ αναφέρουν έναν θάνατο από Covid κάθε λεπτό

The Guardian

Το παγκόσμιο σύνολο κρουσμάτων από κορονοϊό είναι σήμερα 58.563.451, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Με ημερήσια παγκόσμια κρούσματα κατά μέσο όρο περίπου 600.000, το σύνολο των μολύνσεων είναι πιθανό να περάσει τα 60 εκατομμύρια αυτήν την εβδομάδα, ενώ μόλις πριν  από τρεις εβδομάδες ήταν σχεδόν  50 εκατομμύρια. Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων ανέρχεται σε 1.386.465 ανθρώπους.

Ένας θάνατος από Covid κάθε 17 δευτερόλεπτα στην Ευρώπη, λέει ο ΠΟΥ. Ο Δρ Hans Kluge δήλωσε ότι οι 53 χώρες που αποτελούν την ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ είχαν καταγράψει περισσότερα από 15,7 εκατομμύρια κρούσματα, με 4 εκατομμύρια μόνο αυτόν τον μήνα και σχεδόν 355.000 θανάτους.Περισσότερο από το 80% των χωρών ανέφεραν ποσοστά μεγαλύτερα από 100 ανά 100.000 άτομα, με σχεδόν το ένα τρίτο να καταγράφει ποσοστά μεγαλύτερα από 700 ανά 100.000, σημειώνοντας ότι οι θάλαμοι εντατικής θεραπείας στη Γαλλία έχουν 95% πληρότητα εδώ και 10 ημέρες και στην Ελβετία έχουν 100% πληρότητα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι δεν θα απαιτείται πλέον αυτο-απομόνωση για όσους έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν δοκιμαστεί θετικά για το Covid-19, ανέφερε η Telegraph. Αντ’ αυτού θα κληθούν να υποβληθούν σε καθημερινά τεστ για επτά ημέρες και στο μεταξύ θα τους επιτραπεί να ασχοληθούν με την εργασία τους.

Η AstraZeneca θα μπορεί να διαθέσει 200 ​​εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχει αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έως τα τέλη του 2020, με 700 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Pam Cheng, λέγοντας ότι θα υπάρξουν 20 εκατομμύρια δόσεις στο Η.Β. μέχρι το τέλος του έτους και 70 εκατομμύρια ακόμη μέχρι τα τέλη Μαρτίου του ίδιου έτους. Το NHS ανέφερε ετοιμότητα στο να χορηγήσει εμβόλιο έως την 1η Δεκεμβρίου. Η Βρετανία μπορεί να δώσει έγκριση στο εμβόλιο Covid-19 της Pfizer-BioNTech αυτήν την εβδομάδα, ακόμη και πριν το εγκρίνουν οι ΗΠΑ.

Πολλά από τα 16 ομοσπονδιακά κράτη της Γερμανίας τάσσονται υπέρ της επέκτασης μερικού κλεισίματος για να είναι δυνατές οι οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα. «Οι αριθμοί μόλυνσης είναι συγκρατημένοι, αλλά παραμένουν υψηλοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της βόρειας πολιτείας Mecklenburg-Vorpommern. Η Γερμανία ενδέχεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολίων  για Covid-19 τον Δεκέμβριο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn. «Υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει έγκριση για ένα εμβόλιο στην Ευρώπη φέτος και τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως».

Η Ισπανία θα ξεκινήσει εμβολιασμούς τον Ιανουάριο και αναμένει να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού εντός τριών μηνών, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez. Είπε ότι η Ισπανία και η Γερμανία ήταν οι πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν εκπονήσει ένα πλήρες σχέδιο εμβολιασμού.

Η Μόσχα ανέφερε 25.173 νέες λοιμώξεις,  αριθμό ρεκόρ για τη χώρα, από την έναρξη της πανδημίας. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι εναπόκειται στις περιφερειακές αρχές να αποφασίσουν ποια μέτρα πρέπει να επιβληθούν στις περιφέρειές τους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Οι ΗΠΑ αναφέρουν έναν θάνατο από Covid κάθε λεπτό. Στις ΗΠΑ, 1.448 άνθρωποι πέθαναν την Παρασκευή σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins – το αντίστοιχο ενός ατόμου κάθε λεπτό, όπως επεσήμανε ο Στίβεν Ντένις του Bloomberg στο Twitter την Κυριακή.

Οι πρώτοι Αμερικανοί θα μπορούσαν να εμβολιαστούν στις 11 Δεκεμβρίου. Ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολίων Covid-19 των ΗΠΑ Moncef Slaoui είπε σε συνέντευξή του στο CNN: «Το σχέδιό μας είναι να είμαστε σε θέση να στείλουμε εμβόλια στους χώρους εμβολιασμού εντός 24 ωρών από την έγκριση, οπότε περιμένω τη μέρα μετά την έγκριση στις 11 ή στις 12 Δεκεμβρίου».

Χάος στο αεροδρόμιο της Σαγκάης μετά από ξαφνική απόφαση για χιλιάδες τεστ. Οι Global Times αναφέρουν ότι το αεροδρόμιο Shanghai Pudong άρχισε να εξετάζει χιλιάδες υπαλλήλους και επιβάτες, αφού αρκετοί μεταφορείς βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν επίσης και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνουν στους ανθρώπους να πανικοβάλλονται καθώς τους λένε ότι θα ελεγχθούν όλοι.

Το πολυπόθητο ταξίδι Χονγκ Κονγκ-Σιγκαπούρης αναβάλλεται, μία ημέρα πριν από τις πρώτες πτήσεις, αφού οι υγειονομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ ανέφεραν αύξηση σε νέα κρούσματα, όπου βρέθηκαν 43 μόνο το Σάββατο. Το ταξίδι θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν μεταξύ Σιγκαπούρης και Χονγκ Κονγκ για αναψυχή και να κάνουν ένα τεστ Covid αντί της καραντίνας.

Οι κινεζικές αρχές κάνουν τεστ σε εκατομμύρια ανθρώπους, επιβάλλοντας κλειδώματα και κλείνοντας τα σχολεία αφού βρέθηκαν πολλά κρούσματα σε τρεις πόλεις της χώρας την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα, η εθνική επιτροπή υγείας ανέφερε δύο νέα τοπικά κρούσματα στη Σαγκάη τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο σε επτά από την Παρασκευή. Η Κίνα κατέγραψε 86.442 συνολικά κρούσματα και 4.634 θανάτους.

Η Ινδονησία υπερβαίνει τα 500.000 κρούσματα, με 4.442 νέες μολύνσεις να καταγράφονται τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Η Ινδονησία ανέφερε 118 περισσότερους θανάτους, αυξάνοντας τους συνολικούς θανάτους σε 16.002. Η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στην περιοχή.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...