Βρετανικός Τύπος: «Βουλευτής των Tories αρνείται να παραιτηθεί» και «Ο Μπόρις Μπέκερ φυλακίζεται», στα πρωτοσέλιδα

Οι Times αναφέρουν ότι ο Neil Parish κλήθηκε από τους συναδέλφους του Συντηρητικούς να παραιτηθεί για να «προστατεύσει το κόμμα από το σκάνδαλο» ενόψει των τοπικών εκλογών. Ο βουλευτής των Συντηρητικών που κατηγορείται για παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, κλήθηκε να παραιτηθεί για να προστατεύσει το κόμμα πριν από τις τοπικές εκλογές της επόμενης εβδομάδας. Ο Neil Parish, ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος και αγροτικών υποθέσεων, αποπέμφθηκε χθες, αφού δύο γυναίκες βουλευτές ισχυρίστηκαν ότι τον είδαν να παρακολουθεί υλικό για ενηλίκους στο τηλέφωνό του ενώ βρισκόταν στην αίθουσα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο βουλευτής των Honiton και Tiverton επέμεινε ότι δεν θα παραιτηθεί και έχει παρουσιαστεί στον Επίτροπο Προτύπων του κοινοβουλίου.

Ο Neil Parish είπε στους δημοσιογράφους ότι άνοιξε το πορνογραφικό υλικό «κατά λάθος» και ζήτησε συγγνώμη, αναφέρει η Daily Telegraph. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πιέζεται να ζητήσει από τον βουλευτή να παραιτηθεί από το κοινοβούλιο, με μια γυναίκα βουλευτή των Tories να υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση του βουλευτή είναι αβάσιμη. Κάτω από τον τίτλο “Ο βουλευτής του πορνό αρνείται να παραιτηθεί καθώς χάνει τη θέση του”, η Daily Telegraph αναφέρει την οργή μεταξύ των συντηρητικών βουλευτών για τον τρόπο που το κόμμα χειρίστηκε τους ισχυρισμούς ότι ο συνάδελφός τους Neil Parish παρακολούθησε πορνογραφικό υλικό στο τηλέφωνό του ενώ βρισκόταν στα Commons. Η Dame Caroline Dinenage, η οποία συμμετέχει στην επιτροπή ισότητας των γυναικών είπε στην εφημερίδα ότι δεν μπορεί να δει πόσο δικαιλογείται η θέση του και περιέγραψε την κατάσταση ως «απλά εντελώς παράξενη»

Η Guardian αναφέρει ότι το Συντηρητικό Κόμμα αναγκάστηκε να δράσει και να αφαιρέσει από το σώμα τον κ. Parish από «εξαγριωμένες γυναίκες συναδέλφους του». Σημειώνει ότι γυναίκες στελέχη του κόμματος των Tories εξέφρασαν την οργή τους προς το γραφείο των Συντηρητικών βουλευτών που δεν ανταποκρίθηκαν στις καταγγελίες για τον βουλευτή, ο οποίος τώρα αντιμετωπίζει κοινοβουλευτική έρευνα. Σύμφωνα με την Guardian, οι Εργατικοί κατηγορούν τους συντηρητικούς βουλευτές ότι αρχικά προσπάθησαν να «καλύψουν» τον κ. Parish, προτού αποφασίσουν να τον αποβάλλουν από το κόμμα. Στον άρθρο του εκδότη της, η εφημερίδα κάνει λόγο για «ένα αίσθημα αυξανόμενου θυμού» για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στο κοινοβούλιο και για την «κουλτούρα της ατιμωρησίας που συνεχίζει να περιβάλλει τους βουλευτές».

Τα θύματα εκφοβισμού και παρενόχλησης στο Westminster φοβούνται πολύ για να αναφέρουν τους βουλευτές, είναι το κύριο θέμα στην εφημερίδα i, η οποία αναφέρει ότι ένα μέλος του προσωπικού ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι φοβούνται επειδή λένε ότι το τρέχον σύστημα καταγγελιών έχει δημιουργηθεί για να προστατεύσει τη φήμη του Κοινοβουλίου. Η εφημερίδα συνδέει την ιστορία με μια γελοιογραφία από καθαρίστριες στη Βουλή των Κοινοτήτων που ψεκάζουν τους δερμάτινους πάγκους των Κοινοτήτων με απολυμαντικό, χρησιμοποιώντας τον τίτλο: «Μια κηλίδα στη βρετανική δημοκρατία».

Φωτογραφίες του Μπόρις Μπέκερ εμφανίζονται επίσης σε πολλά από τα πρωτοσέλιδα, μετά την φυλάκισή του για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων για να αποφύγει την πληρωμή των χρεών μετά την αίτηση πτώχευσης του, το 2017. Η κύρια ιστορία της Daily Mirror λέει σχετικά με το θέμα ότι, ο θρύλος του τένις Μπόρις Μπέκερ φυλακίζεται για αυτό που η εφημερίδα περιγράφει ως «απάτη χρεοκοπίας» χαρακτηρίζοντας την ως «την πτώση ενός θρύλου». Ο Μπέκερ καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας, αφού απέκρυψε την ιδιοκτησία μεγάλης περιουσίας, αναφέρει η εφημερίδα.

Το πρωτοσέλιδο της Sun εκτιμά ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων που έκρυψε ο Μπόρις Μπέκερ αφού κήρυξε τον εαυτό του σε πτώχευση ήταν 2,5 εκατομμύρια λίρες. Ο 54χρονος, είπε δικαστής στο Southwark Crown Court στο Λονδίνο, ότι έχασε την «καριέρα, τη φήμη και όλη την  περιουσία του», αναφέρει η εφημερίδα, παραθέτοντας μια φωτογραφία ενός διαιτητή στο Wimbledon, όπου ο Becker έγινε πρωταθλητής ανδρών σε ηλικία 17 ετών, προσθέτοντας ότι η πρόωρη επιτυχία του έσπειρε τους σπόρους της πτώσης του. «Προφανώς είχε πάρα πολλά, από πολύ μικρός», υποστηρίζει η εφημερίδα, γεγονός που «τον οδήγησε στο να μην έχει αρκετά όταν δεν ήταν πια νέος».

Η αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει τους ισχυρισμούς ότι το Εργατικό Κόμμα παραβίασε τους κανόνες του lockdown όταν το προσωπικό έτρωγε και έπινε αλκοόλ κατά την προεκλογική εκστρατεία πέρυσι, αναφέρει η Daily Mail. Ο βουλευτής των Tories, Richard Holden, έστειλε επιστολή στην αστυνομία του Durham ζητώντας τους να ερευνήσουν τον ηγέτη των Εργατικών Sir Keir Starmer και την αναπληρώτρια αρχηγό Angela Rayner σχετικά με ισχυρισμούς ότι  έσπασαν τους περιορισμούς του lockdown σε μια εκδήλωση τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αναφέρει η εφημερίδα. Ο Sir Keir, ο οποίος φωτογραφήθηκε να πίνει μια μπύρα στο Durham Miners’ Club, επέμεινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση των κανόνων. Η Mail, η οποία αναφέρεται στο γεγονός ως “beergate”, περιγράφει την απόφαση του αστυνομικού τμήματος του Durham να μην διεξαγάγει πιο ενδελεχή έρευνα ως “επαίσχυντη παράβαση καθήκοντος”.

Η πρώτη σελίδα της Daily Express περιλαμβάνει μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι «η αύξηση του κόστους ζωής» είναι η πιο σημαντική ανησυχία για το κοινό, παρά η διαμάχη για το partygate. Οι πολίτες λένε ότι οι αποκαλύψεις των πάρτι κατά την διάρκεια των lockdown από όλη την κυβέρνηση είναι «στο κάτω μέρος της λίστας» ανησυχιών τους, με τις εκκρεμότητες του NHS, την κατάσταση της οικονομίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία, να θεωρούνται τα πιο πιεστικά ζητήματα. Η Daily Express σε άλλο άρθρο της αποκαλύπτει ότι τα αγαπημένα πρόσωπα μπορεί σύντομα να τερματίσουν τις βιντεοκλήσεις τους με ένα ρεαλιστικό φιλί, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Εξηγεί ότι οι ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταλήξει σε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής εστίασης, τα οποία μπορούν να εστιαστούν σε δέσμες που δημιουργούν αισθήσεις στα χείλη. Όμως οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να τελειοποιηθεί, επειδή η αίσθηση του φιλιού είναι εξαιρετικά περίπλοκη.

Ο τραπεζικός κολοσσός HSBC δέχεται πιέσεις να χωριστεί σε δύο επιχειρήσεις – μια ασιατική και μια ευρωπαϊκή – από τον μεγαλύτερο μέτοχό του, την κινεζική ασφαλιστική εταιρεία Ping An, αναφέρουν οι Financial Times. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η σύγκρουση αντιπροσωπεύει την επιδείνωση των γεωπολιτικών προβλημάτων της HSBC, με την τράπεζα “να διχάζεται όλο και περισσότερο μεταξύ Κίνας και Δύσης”. Οι Financial Times προειδοποιούν για την «παγκόσμια ύφεση που οδηγείται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τον πόλεμο της Ουκρανίας», σχολιάζοντας ότι τα νέα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η ευρωπαϊκή ανάπτυξη είναι πιο αδύναμη από το αναμενόμενο, η αμερικανική οικονομία «σταματάει» και υπάρχουν βαθιές ανησυχίες για τον αντίκτυπο του τελευταίου κύματος του Covid-19 στην Κίνα. Ένας οικονομολόγος φέρεται να είπε ότι «ο κόσμος είναι σε πολύ κακή κατάσταση», ενώ οι Financial Times αναφέρουν επίσης ότι η Ευρώπη αναμένεται να πληγεί από το «διπλό χτύπημα» της οικονομικής ύφεσης και του αυξανόμενου κόστους δανεισμού.

Σε μια χαρακτηριστική κίνηση του αριστερού χώρου, το πρωτοσέλιδο της Daily Star αποκαλύπτει μια ιστορία όπου ο Πάπας είπε ότι «οι πεθερές δεν είναι διάβολοι». Η εφημερίδα περιγράφει τη δήλωση ως « μια δήλωση σοκ» ότι «δεν πρέπει να είσαι κακός» με τη μητέρα του συζύγου σου, προσθέτοντας: «Λοιπόν, είναι εύκολο να το λέει, γιατί δεν έχει, έτσι δεν είναι; Ο θρησκευτικός ηγέτης, προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν τις μαμάδες των συντρόφων τους «ευτυχισμένες» στη ζωή αντί να τις κοροϊδεύουν και να τις αποφεύγουν. Ο ποντίφικας είπε ότι ο «μυθικός χαρακτήρας» της πεθεράς είναι συχνά θύμα «κλισέ». Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στο Βατικανό αυτή την εβδομάδα: «Δεν λέω ότι τη βλέπουμε ως διάβολο, αλλά πάντα παρουσιάζεται με υποτιμητικό τρόπο. Αλλά η πεθερά είναι η μητέρα του άντρα σου και η μητέρα της γυναίκας σου. Γέννησαν τον σύζυγό σου, τουλάχιστον κάνε τους ευτυχισμένους». Και ο 85χρονος Πάπας είχε και μερικές συμβουλές για τις πεθερές, προσθέτοντας: «Σας λέω, να προσέχετε πώς εκφράζεστε. Λέμε στον εαυτό μας: «Όσο πιο μακριά είναι η πεθερά σας, τόσο το καλύτερο. Αλλά όχι, είναι μητέρα, είναι ένα ηλικιωμένο άτομο». Και πρόσθεσε: «Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα για μια γυναίκα είναι να έχει εγγόνια. Όταν τα παιδιά της κάνουν παιδιά, της δίνουν ξανά ζωή».

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...