Βρούτσης στο ΑΠΕ: Έρχεται ύφεση και ανεργία μετά τον κορονοϊό

κορονοϊός
Πηγή: Eurokinissi

Αποκαλυπτικός για το δυσοίωνο μέλλον των εργαζομένων για την μετά-κορονοϊού εποχή ήταν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός σχολίασε τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό. Έκανε λόγο για αναγκαία μέτρα και μίλησε για τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι…επιχειρήσεις.

Ο κ. Βρούσης υπογράμμισε υποκριτικά ότι η Κυβέρνηση έχει ως στόχο «Να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και τον άνθρωπο. Να διασώσουμε τις θέσεις εργασίας». Κουβέντα, ωστόσο για τις ήδη χιλιάδες απολύσεις που έχουν γίνει.

Ο Υπουργός, τόνισε επανειλημμένως τον αγώνα της κυβέρνησης για να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις, μην μπορώντας να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για το ζήτημα της περαιτέρω ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας ελέω κορονοϊού.

Ο κ. Βρούτσης, έκανε λόγο για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού απ’ την κυβέρνηση αλλά “ξέχασε” να πει τις συνθήκες μεταφοράς αλλά και εργασίας χιλιάδων εργαζομένων που αναγκάζονται στην καθημερινή επαφή με κόσμο.

Για την εξέλιξη της κατάστασης της οικονομίας σημείωσε “Ας είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Τους προσεχείς μήνες, θα αντιμετωπίσουμε οικονομική κρίση, πρωτόγνωρη σε βάθος και έκταση. Η οικονομία της Ευρώπης θα βρεθεί σε ύφεση και η ανεργία θα ανέβει σε όλες ανεξαιρέτως τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο”.

Αυτό εξάλλου επισημαίνει και ανακοίνωση των κρατών μελών του G20, οι οποίοι βλέπουν πως όλες οι οικονομίες της Ευρώπης θα βρεθούν σε ύφεση, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Ελλάδας.

Ο Υπουργός ερωτηθείς για τις προοπτικές τις οικονομίας και της απασχόλησης στην Ελλάδα σημείωσε, επίσης, πως ” θα έχουμε απώλειες εισοδήματος για τους Έλληνες και απώλεια θέσεων εργασίας”.

Δείτε ακόμα...