Βρυξέλλες: Βαν έπεσε πάνω σε καφετέρια τραυματίζοντας έξι άτομα

Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα βαν, έπεσε πάνω στον υπαίθριο χώρο μιας καφετέριας στο κέντρο των Βρυξελλών, τραυματίζοντας ελαφρά έξι ανθρώπους ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία και η εισαγγελία των Βρυξελλών.

Κανείς από τους τραυματίες δεν χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Δεν είναι σαφές αν το συμβάν ήταν ατύχημα ή αν ήταν σκόπιμο, αν και μάρτυρες δήλωσαν σε βελγικά ΜΜΕ πως το βαν εισήλθε στη λεωφόρο Σεν Μισέλ, που οδηγεί σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, με τα λάστιχά του να στριγκλίζουν, φαινόταν να είχε στόχο την καφετέρια και απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Το βαν έπεσε πάνω στην καφετέρια με «εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα», όπως αναφέρει η αστυνομία.

«Το βέβαιο είναι ότι το όχημα έτρεχε με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα» κατευθυνόμενο προς την καφετέρια όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν «τουρίστες, εργαζόμενοι, κάτοικοι και Βέλγοι επισκέπτες στην πρωτεύουσα», είπε ο δήμαρχος των Βρυξελλών Φιλίπ Κλοζ, μιλώντας στην εφημερίδα Le Soir.

Ο οδηγός του βαν εγκατέλειψε το όχημα μετά το συμβάν, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αμβέρσα μετά από λίγες ώρες, μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο Belga.

Δείτε ακόμα...