Κινέζος Υπ. Αμ: Η Κίνα δεν θέλει τον πόλεμο στην Ουκρανία – Οι κυρώσεις δεν εξυπηρετούν

Η κινεζική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για μια σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά, ταυτόχρονα, δεν πιστεύει ότι οι κυρώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Wei Fenghe στο φόρουμ ασφαλείας Shangri-La Dialogue στη Σιγκαπούρη, σήμερα Κυριακή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Μια σύγκρουση ή ένας πόλεμος είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει η Κίνα στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, δεν πιστεύουμε ότι η μέγιστη πίεση ή οι κυρώσεις μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμη περισσότερες εντάσεις και να επιδεινώσει το πρόβλημα», είπε ο αξιωματούχος σε ομιλία του, που μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube.

Η κυβέρνηση της Κίνας υποστηρίζει τον διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία για τη συντομότερη δυνατή κατάπαυση του πυρός, είπε ο Wei Fenghe.

«Η Κίνα υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ελπίζουμε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία για να δημιουργήσουν συνθήκες για τη συντομότερη κατάπαυση του πυρός. Σε ό,τι αφορά την ουκρανική κρίση: η Κίνα δεν παρείχε ποτέ υλική υποστήριξη στη Ρωσία», κατέληξε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...