Ξανά στο Αιγαίο το «Χάρι Τρούμαν» – Κίνδυνος για το λαό η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Μεσόγειος Θάλασσα - Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN 75) και η αρμάδα του (Strike Group) / Δεκέμβριος 2021
Φώτο Αρχείου / Μεσόγειος Θάλασσα – Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN 75) και η αρμάδα του (Strike Group) / Δεκέμβριος 2021 / Πηγή: U.S. Navy / Mass Communication Specialist 3rd Class Bela Chambers

Στη δίνη των πολεμικών αναμετρήσεων έχει μπει ο λαός, καθώς η χώρα έχει μετατραπεί σε βάση εφόρμησης για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα με την επιστροφή στις ελληνικές θάλασσες του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Χάρι Τρούμαν» με πλοία συνοδείας του και καθώς προχτές εντοπίστηκε να πλέει μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης. Ταυτόχρονα βόρεια της Κρήτης και συγκεκριμένα στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά της Σούδας εντοπίστηκαν δυο ρωσικά αντιτορπιλικά.

Το αεροπλανοφόρο συνέχισε την πορεία του προς το Καστελόριζο και την Κύπρο, ενώ παράλληλα χτες, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, σηκώθηκε από την Ελευσίνα ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ τύπου EMB-145 AEW&C και πέταξε σε αποστολή δυτικά της Κρήτης, αναζητώντας ρωσικές μονάδες που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή, αναμεταδίδοντας σχετική εικόνα στα κεντρικά του ΝΑΤΟ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...