Ξάνθη: Συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας

Σε συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας προχώρησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης. Όπως αναφέρει, «τα είδη μαζεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες και το ΔΣ της Ένωσης μας ευχαριστεί όλους και όλες, από το υστέρημά τους συνέβαλαν στη δράση μας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους πυρόπληκτους κατοίκους των περιοχών της Εύβοιας. Συγκεντρώθηκαν 21 δέματα ειδών πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα κι εστάλησαν στους πυρόπληκτους».

Η αλληλεγγύη μας, σημειώνει η Ένωση, «δεν σταματά εδώ! Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων, διεκδικούμε μέτρα πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής».

Απαιτούμε, τονίζει, «να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευτούν οι καμένες περιοχές. Να εκπονηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του δάσους με κεντρικό σχεδιασμό. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και η αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και εναερίων μέσων. Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πυρόπληκτοι. Κρατική μέριμνα για τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν χάσει τις δουλειές τους, αφού αυτές ήταν σε άμεση εξάρτηση από το δάσος».

Δείτε ακόμα...