Ξεκινάει σήμερα το Διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων «ΑΤΗΕΝΑ ’21»

Διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων «ΑΤΗΕΝΑ ’21»
Διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων «ΑΤΗΕΝΑ ’21»

Από σήμερα και έως τις 09 Δεκεμβρίου  το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διοργανώνει στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας το Διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων «AΤΗΕΝΑ ’21».

Στο Συνέδριο με θέμα: «Απειλές και Προκλήσεις στο ασταθές Γεωπολιτικό Περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου. Στρατηγικές Ολιστικής Προσέγγισης για την Αντιμετώπισή τους», θα συμμετάσχει πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό ανώτατου και ανώτερου βαθμού, όπως εκπρόσωποι Κρατών, Διεθνών Οργανισμών, Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Μελετών, καθώς και ενδιαφερόμενοι από σχετικούς με το αντικείμενο φορείς της χώρας μας (Υπουργεία, Γενικά Επιτελεία, Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα κλπ).

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάλυση των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών για τη διεθνή ασφάλεια, εστιασμένων στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η παρουσίαση στρατηγικών ολιστικής προσέγγισης για την αντιμετώπισή τους.

Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν ζητήματα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, όπως οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο ενεργειακός ανταγωνισμός, ο ρόλος της FRONTEX στην ΕΕ, καθώς και η στρατηγική μιας ολιστικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων και απειλών. Τέλος, στα αντικείμενα του Συνεδρίου, θα περιλαμβάνονται ομιλίες σχετικές με το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στο ευρύτερο περιβάλλον των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου καταρτίστηκε από την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ.

Απ’ το συνέδριο δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζ. Πάιατ.

Δείτε ακόμα...