Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορούμενων για συμμετοχή στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Περιπολικό της ρωσικής αστυνομίας - Ρωσία
Πηγή: Pexels

Ξεκίνησαν από το πρωί, οι απολογίες των κατηγορουμένων της υπόθεσης παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών στα Χανιά. Πρώτος το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε ο γυναικολόγος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να ήταν και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μαραθώνια ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στα δικαστήρια Χανίων.

Μεταξύ των κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα μέλη του κυκλώματος έβρισκαν γυναίκες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα από το εξωτερικό και τις μετέφεραν στα Χανιά. Εκεί, αφού τους παρείχαν μέρος να μείνουν, φαγητό, χρήματα αλλά και ιατρική παρακολούθηση, τις γονιμοποιούσαν και στη συνέχεια έπαιρναν τα νεογέννητα προκειμένου να τα πουλήσουν σε διάφορους πελάτες. Μάλιστα το ποσό που φέρεται να έπαιρναν άγγιζε ακόμα και τις 120.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων όπως και για ύπαρξη σύνδεσης του κυκλώματος με offshore εταιρείες.

Δείτε ακόμα...