Ξένοι μισθοφόροι στη Χερσώνα, σύμφωνα με φιλορώσο αξιωματούχο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Β. Ζελένσκι μετέβη χθες στο Ιζιούμ, στρατηγικής σημασίας πόλη στην περιοχή του Χαρκόβου, στην πρώτη του επίσκεψη στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός από τους Ρώσους.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Ζελένσκι συναντήθηκε μόνο με τον στρατό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιζιούμ. «Δεν συναντήθηκε με πολίτες. Ο τοπικός πληθυσμός φιλτράρεται. Οι δυνάμεις του Κιέβου καταστέλλουν αμάχους που υποπτεύονται ότι είναι με το μέρος της Ρωσίας», αναφέρεται σχετικά.

Η Ουκρανία έχει σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στο στρατιωτικό πεδίο, αλλά «θα είναι μεγάλη η απόσταση», δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς αν η Ουκρανία έφτασε σε σημείο καμπής στη σύγκρουση.

Παράλληλα εντείνονται οι μάχες στη στρατηγικής σημασίας περιοχή της Χερσώνας, που συνορεύει με την Κριμαία.

Μάλιστα ο φιλορώσος αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής – πολιτικής διοίκησης της Χερσώνας δήλωσε χθες ότι μισθοφόροι από τις ΗΠΑ, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και άλλες χώρες πολεμούν στο πλευρό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές δυνάμεις υπερτερούν επί του παρόντος των ρωσικών και φιλορωσικών δυνάμεων που υπερασπίζονται Χερσώνα και Ζαπορίζια, «ωστόσο αυτοί είναι ως επί το πλείστον ανεκπαίδευτοι στρατιώτες, ενώ εμείς έχουμε μια σοβαρή γραμμή άμυνας στη Χερσώνα». Την Τρίτη το βράδυ ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε επίθεση κοντά στα χωριά Davydov Brod και Kiselevka, αλλά οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις όπως ανακοινώθηκε.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...