Ξεσηκωμός ενάντια στην τροπολογία κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ – 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 14 Ιούνη στην Βουλή

Εργοστάσιο Λάρκο στη Λάρυμνα
Φώτο Αρχείου / Εργοστάσιο Λάρκο στη Λάρυμνα Πηγή: Eurokinissi

Σε ξεσηκωμό για την απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Ιούνη για να μη συζητηθεί στη βουλή η τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και πετά τους εργαζόμενους στο δρόμο, καλούν ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση της Παρασκευής, καταγγέλλοντας παράλληλα την υπονομευτική και διασπαστική στάση των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που προέρχονται από τις δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους οι Πολίτης Παναγιώτης πρόεδρος, Παπαϊωάννου Δημήτρης αν. γεν. γραμματέας, Κάζας Γιώργος ταμίας, Ζυγογιάννης Παρασκευάς, μέλος Δ.Σ. κάνουν γνωστό ότι στη γενική συνέλευση απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση της κυβέρνησης και αποφασίστηκε εικοσιτετράωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Ιούνη. Σημειώνουν επίσης ότι για την προετοιμασία της απεργίας θα γίνουν ανοιχτές συσκέψεις στον οικισμό του εργοστασίου, στη Μαλεσίνα και τη Λάρυμνα, καθώς και ότι το πρωί της Τρίτης στις 11:30 θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα και με σημείο συνάντησης τη Βουλή, στις 2μμ.

Παράλληλα τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση καταγγέλλουν τη στάση των υπολοίπων τονίζοντας ότι προσπαθούν να παγιδεύσουν τους εργαζόμενους και να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Χαρακτηρίζουν μάλιστα υπονομευτική και διασπαστική τη μη συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση και τονίζουν χαρακτηριστικά ότι καλούν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν και να ψηφίσουν την απόλυση τους πριν ακόμη την ψήφιση η ίδια η κυβέρνηση.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, δεν είναι μόνοι τους, γιατί ο  αγώνας τους ο οποίος έχει τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, είναι δίκαιος!»

Σε δήλωση του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει τώρα πίσω την επαίσχυντη τροπολογία που κατέθεσε χτες, με την οποία πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία της το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο.

Η κυβερνητική τροπολογία είναι η επόμενη πράξη ενός εγκληματικού σχεδίου που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με στόχο την απαξίωση, εγκατάλειψη, συκοφάντηση και υπερχρέωση μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ. Κι όμως η επιχείρηση αυτή, ήταν και παραμένει ένα πραγματικό χρυσωρυχείο, απόδειξη ότι ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας,  στο πλαίσιο βέβαια μιας άλλης κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι εδώ και χρόνια δίνουν έναν μεγαλειώδη ηρωικό αγώνα, δεν είναι μόνοι τους, γιατί ο  αγώνας τους ο οποίος έχει τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, είναι δίκαιος!»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...