Ξυλοδαρμό λαντζιέρη καταγγέλλει το Συνδικάτο Ξενοδοχουπαλλήλων

Φρούριο Κέρκυρας
Φώτο Αρχείου / Φρούριο Κέρκυρας / Μάης 2021

Ενα ακόμα ξυλοδαρμό εργαζόμενου, αυτή τη φορά ενός λαντζιέρη, καταγγέλλει το Συνδικάτο Ξενοδοχουπαλλήλων και Εργαζομένων σε επισιτισμό – τουρισμό Κέρκυρας. 

Αναφέρει ότι «σε συνέχεια του ξυλοδαρμού του βοηθού χασάπη από τον προϊστάμενο του και τον σεφ το Σάββατο 23 Ιουλίου και ακολούθως την βιαιοπραγία της προϊσταμένης ορόφων σε βάρος καμαριέρας στις 5 Αυγούστου, στις 18 Αυγούστου σεφ μεγάλης ξενοδοχειακής επιχείρησης ξυλοφόρτωσε λαντζιέρη».

Σημειώνει ότι «η εργοδοσία και τα “’στελέχη‘” της έχουν ξεφύγει τελείως» και πως «βρίζουν, απειλούν, τρομοκρατούν». Προσθέτει ότι «το θράσος των ξενοδόχων ξεχειλίζει, αφού ,αντί να λάβουν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και να μαζέψουν τους “’νταήδες”, τους επαινούν και πιέζουν τα θύματα να μην μιλήσουν και να μην αντιδράσουν» 

Είναι χαρακτηριστικό, σημαίνει, ότι «μέχρι σήμερα η μόνη τιμωρία που επεβλήθη στους θύτες ήταν η απομάκρυνση μόνον για 4 ημέρες(!) της προϊσταμένης από το ξενοδοχείο, ενώ τόσο στην περίπτωση με τον χασάπη , όσο και στην περίπτωση με την προϊσταμένη οργανώθηκε “συνωμοσία προθύμων” για την δημιουργία κλίματος υποστήριξης των θυτών μέσα στα ξενοδοχεία και συκοφάντησης των θυμάτων!!!»

Το Συνδικάτο δηλώνει πως «αν δεν υπάρξει πραγματική τιμωρία και απομάκρυνση απ τα ξενοδοχεία όλων αυτών που σηκώνουν χέρι, θα αναλάβουμε αγωνιστική δράση αποκλειστικά γι αυτά τα φαινόμενα».

Επίσης, την Ένωση Ξενοδόχων να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να συμφωνήσει κανόνες εργασίας και αμοιβής και θα καθιερώσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...