Ξυλοδαρμός νεαρού πρόσφυγα από παρατρεχάμενους τράπερ

Περιπολικό της ρωσικής αστυνομίας - Ρωσία
Πηγή: Pexels

Τον άγριο ξυλοδαρμό του κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας ο 18χρονος Σαχράμπ Αφσάρ, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, που συνέβη την Κυριακή το βράδυ κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, από ομάδα τραμπούκων που είχαν σαφέστατα ρατσιστικά κίνητρα.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Σαχράμπ, μετά από προπόνηση σε ομάδα ποδοσφαίρου της περιοχής, πήγε σε ένα καφέ να πάρει ένα αναψυκτικό. Τότε, όπως καταγγέλλει και στην εφημερίδα μας, κάποιοι νεαροί που συμμετείχαν σε ένα γύρισμα που γινόταν στην περιοχή για λογαριασμό γνωστού τράπερ, του έκλεψαν το ποδήλατο και όταν τους κυνήγησε, δέχτηκε επίθεση από 3 από αυτούς με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα να του σπάσουν τη μύτη.

Μάλιστα, ο τράπερ ανέβασε και το βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που έγινε και αφορμή για τηλεοπτική προβολή του. Στο βίντεο αυτό εμφανίζεται να προτρέπει και να υποστηρίζει τον ξυλοδαρμό του νεαρού από τους τρεις άλλους, που φαίνεται να είναι από τους παρατρεχάμενούς του. Η υποκουλτούρα που αποπνέει αυτή η «μουσική», που προβάλλεται ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ και το σύστημα και έτσι έχει επίδραση στις νεότερες ηλικίες, προωθεί τα πρότυπα της βίας, της οπλοκατοχής, του εύκολου πλουτισμού, της χρήσης ναρκωτικών, της υποτίμησης των γυναικών και όποια άλλη… σαπίλα.

Ο καταγγέλλων, επίσης, μετέφερε στην εφημερίδα μας ότι ενώ πήγε στο ΑΤ Ομονοίας, κάποιες ώρες μετά το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αδιάφορα και τελικά την Τρίτη το μεσημέρι κατάφερε να του πάρουν κατάθεση και να καταγραφεί η καταγγελία του, για την οποία θα κινηθεί και νομικά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...