Υεμένη: Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμύρας

Σαναά Υεμένη
Άποψη της πόλης Σαναά, Υεμένη

Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή εξαιτίας πλημμύρας και της κατάρρευσης ακινήτου έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές στην Υεμένη στην πρωτεύουσα Σαναά και περίχωρά της, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας που σπαράσσεται από ένοπλη σύρραξη από το 2014.

Τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε ακίνητο στη Σανάα· άλλοι έξι άνθρωποι χάθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από χείμαρρο κοντά στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ιατρική πηγή σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 4 παιδιά σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε τριώροφο ακίνητο στην παλιά πόλη της Σανάα.

Χείμαρρος παρέσυρε όχημα με έξι επιβαίνοντες στην επαρχία Νταμάρ (νότια της πρωτεύουσας), ανέφερε στο υεμενίτικο πρακτορείο ειδήσεων SABA αξιωματούχος των τοπικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

Η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού κι έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές εξαιτίας του πολέμου στον οποίο αναμετρώνται οι προσκείμενοι στο Ιράν σιίτες Χούθι, και οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, που υποστηρίζονται από το 2015 από στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της γειτονικής Σαουδικής Αραβίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...