Υφυπουργείο Αθλητισμού: Καταθέτει νομοθετική ρύθμιση για διεξαγωγή εκλογών στις Αθλητικές Ομοσπονδίες το φθινόπωρο

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Πηγή : Eurokinissi

Την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, βάσει της οποίας θα επιτραπεί η διεξαγωγή εκλογών στις Αθλητικές Ομοσπονδίες (ΕΠΟ, ΕΟΚ κτλ.) το προσεχές Φθινόπωρο, ανακοίνωσε την Πέμπτη (14/5) το Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές διενεργούνται κάθε τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, δεδομένου του ότι η φετινή διοργάνωση του Τόκιο αναβλήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, παρουσιάστηκε η ανάγκη της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να οριστούν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του Υφυπουργείου έγινε ειδική αναφορά στην περίπτωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι αναμένεται η σχετική μελέτη της UEFA (με τις προτάσεις της για το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου), η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τον περασμένο Φλεβάρη (κατά την υπογραφή της «Διακήρυξης Προθέσεων» μεταξύ των δύο πλευρών).

Αναλυτικά, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι:

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος. Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Δείτε ακόμα...