Υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας: Επεξεργαζόμαστε έναν νόμο κατά του αποκλεισμού

Σημαία Βενεζουέλας
Σημαία Βενεζουέλας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sputnik ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας έκανε λόγο για νέα νομοθετήματα που θα προλαμβάνουν τις αμερικανικές κυρώσεις, μετά την νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου.

Σχετικά με τον πραξικοπηματία, Χουάν Γκουαϊδό, σημείωσε ότι «περιθωριοποιείται ολοένα και περισσότερο και σε μερικές βδομάδες δεν θα είναι καν μέλος της Εθνοσυνέλευσης».

Ενώ για την στάση των ΗΠΑ απέναντι στην χώρα ενόψει της αλλαγής προέδρου ελπίζει η νέα διοίκησή τους να μην βασιστεί πάλι στην επιθετικότητα και οι συνομιλίες να μπουν όντως σε νέα βάση υπογραμμίζοντας ωστόσο παλιότερη τοποθέτηση του Μπάιντεν που είχε χαρακτηρίσει τη Βενεζουέλα «εθνική απειλή για τις ΗΠΑ». Έτσι τόνισε ότι «αν οι ΗΠΑ συνεχίζουν με την ίδια επιθετικότητα, η Βενεζουέλα θα κάνει αυτό που έκανε πάντα: Θα αντιστέκεται».

Τέλος, σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μαδούρο, που πλέον έχει με το μέρος της την εθνοσυνέλευση, σημείωσε ότι κατεύθυνση είναι να βρεθούν νέοι τρόποι για να αυξηθούν οι ανταλλαγές της Βενεζουέλας με άλλες χώρες και εταιρείες και να υπερασπιστούν τον πληθυσμό της από τον αποκλεισμό που συντελείται.

Πηγή: Sputniknews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...