Υγειονομικά πρωτόκολλα κομμένα και ραμμένα για την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων

Εμπορικά Καταστήματα - κορονοΐός
EUROKINISSI

«Αντιγραφή» των πρωτοκόλλων που συνέταξε ο αμερικανικός ΕΟΔΥ (CDC) είναι η απόφαση της κυβέρνησης να μειωθούν οι μέρες της καραντίνας από 10 σε μόλις 5 για όσους ασθενείς με κορονοϊό παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί.

Οπως μάλιστα ομολόγησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, το μέτρο αυτό πάρθηκε για να μη λείπουν πολλές μέρες από τη δουλειά τους όσοι νοσούν, τώρα που η μετάλλαξη «Ομικρον» απειλεί τους πάντες και η αντιμετώπισή της βάζει σε μεγάλη δοκιμασία τη λειτουργία της οικονομίας.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι προτεραιότητά τους στη διαχείριση της πανδημίας ήταν και παραμένει η διάσωση της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι η προστασία του λαού.

Οσοι λοιπόν …αυτοδιαγνωστούν ως «ασυμπτωματικοί», θα πρέπει στο εξής να επιστρέφουν στη δουλειά μετά από 5 μέρες, φορώντας μάσκα μέσα κι έξω από το σπίτι και τηρώντας όλα τα άλλα μέτρα αυτοπροστασίας.

Μιλάμε δηλαδή για την πιο χυδαία εκδοχή της «ατομικής ευθύνης»!

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι στην Αμερική δεν υπάρχει ούτε καν η σύσταση για διενέργεια rapid test μετά το τέλος της πενθήμερης καραντίνας, επειδή προφανώς ξέρουν ότι αυτό θα δείξει θετικό!

Με την εφαρμογή του μέτρου και στη χώρα μας, δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πού θα φτάσουν τα κρούσματα και οι άλλοι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας σε μερικές βδομάδες από σήμερα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...