Υγειονομικοί: Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – επιχειρηματιών για την παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση

Κινητοποίηση υγειονομικών κατά των μέτρων της Κυβέρνησης - Σεπτέμβρης 2021
Κινητοποίηση υγειονομικών κατά των μέτρων της Κυβέρνησης – Σεπτέμβρης 2021

Κανένας εκτός δουλειάς – άρση της αναστολής. Καμία απόλυση – μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – επιχειρηματιών για την παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Για όλα αυτά διαδηλώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (10 π.μ. – 3 μ.μ.) που έχει προκηρυχθεί.

  • Στην Αθήνα η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη στην 3η & 4η ΥΠΕ και στις κατά τόπους ΥΠΕ και νοσοκομεία στην υπόλοιπη χώρα. Και συγκεκριμένα:
  • Στο Ηράκλειο, στις 12 μ. στην 7η ΥΠΕ.
  • Στην Ικαρία, στις 12 μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.
  • Στην Καρδίτσα, στις 11 π.μ., στην πύλη του νοσοκομείου.
  • Στη Λάρισα, στις 11 π.μ., στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
  • Στη Λευκάδα ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί στις 9 π.μ. στο νοσοκομείο.
  • Στη Νάουσα, στις 11 π.μ. στο νοσοκομείο.
  • Στη Σάμο, στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η ΟΕΝΓΕ.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, απαιτούν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους, κατάργηση της επιχειρηματικότητας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος και άλλα επείγοντα μέτρα προστασίας.

«Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση. Στις 10 π.μ. θα αναχωρήσει πούλμαν από το νοσοκομείο.

Κανένας εκτός δουλειάς, άρση της αναστολής τώρα, καμιά απόλυση, μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων, προσλήψεις μονίμου προσωπικού τώρα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Δείτε ακόμα...