Υπ. Άμυνας της Ρωσίας: Ολοκληρώθηκε το πέρασμα του ρωσικού στρατού ανατολικά του Δνείπερου

Τεθωρακισμένο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία - Μάης 2022
Φώτο Αρχείου / Τεθωρακισμένο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία – Μάης 2022

Την ολοκλήρωση του ελιγμού των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική όχθη του Δνείπερου ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι η μεταφορά των ρωσικών στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου ολοκληρώθηκε στις 5 το πρωί.

Σύμφωνα με το υπουργείο δεν υπάρχει ούτε ίχνος από στρατιωτικό εξοπλισμό ή στρατιώτη που να έχει μείνει στη δυτική πλευρά του ποταμού, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα της περιοχής, τη Χερσώνα, και δεν υπήρξαν απώλειες προσωπικού ή εξοπλισμού κατά την αποχώρηση.

«Δεν επιτρεπόταν η απώλεια προσωπικού, όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικού της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας σημείωσε ότι όλοι οι άμαχοι που ήθελαν να εγκαταλείψουν τη δεξιά όχθη της περιοχής Χερσών βοηθήθηκαν στην εκκένωση.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να αποχωρήσει από τη Χερσώνα. Εκτίμησε ότι η Ρωσία είχε ακόμα 40.000 στρατιώτες στην περιοχή και δήλωσε ότι στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών δείχνουν ότι οι δυνάμεις της παραμένουν μέσα στην πόλη και γύρω απ’ αυτή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...