Υπερψηφίστηκε το Ν/Σ έκτρωμα το υπουργείου Υγείας από τους βουλευτές της ΝΔ

EUROKINISSI

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που βαθαίνει περαιτέρω την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 297 ψηφισάντων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, έλαβε 165 θετικές ψήφους και 141 αρνητικές.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που είχε καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής. Στη διήμερη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέδειξε τις αρνητικότατες επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του νομοσχεδίου στην παροχή Υγείας για τον λαό, καθώς και το στόχο που εξυπηρετεί, δηλαδή την εξασφάλιση ακόμα περισσότερων κερδών για το ιδιωτικό κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στον κλάδο.

Ακόμα, μετέφερε εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις χιλιάδων υγειονομικών, γιατρών και εργαζομένων σε νοσοκομεία της χώρας, αλλά και άλλων εργαζομένων, καθώς και την καθολική εναντίωσή στο νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η «Ελληνική Λύση» και το ΜέΡΑ25. Κανένα όμως από αυτά τα κόμματα δεν αμφισβήτησε την στρατηγική της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθώς και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...