Υπεύθυνη για τo έγκλημα στα Τέμπη η πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωσης» των μεταφορών

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του υπ. Παιδείας για τη σχολική βία. 

Ξεκινώντας την ομιλία του, κατήγγειλε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που είναι σε εξέλιξη ενάντια στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Κατήγγειλε πως η αστυνομία αξιοποιώντας τα επεισόδια από συγκεκριμένες ομάδες, τις κατηύθυναν στο κύριο όγκο της συγκέντρωσης στη Σταδίου για να χτυπήσουν και να διαλύσουν την πορεία, πετώντας χημικά στους διαδηλωτές. 

Υπογράμμισε πως «είναι ένα γνωστό σχέδιο που το έχετε ξανακάνει, αλλά δεν θα σταματήσετε την οργή του λαού, τη δράση των δεκάδων χιλιάδων που διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη χώρα, ακολουθώντας το κάλεσμα των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών επιτροπών. 

Δεν μπορείτε να σταματήσετε την οργή του λαού, που είναι ένα ποτάμι φουσκωμένο που θα σας παρασύρει και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους των εγκλημάτων» κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος. 

Κούφιος αντιμνημονιακός λόγος η κριτική για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στην κριτική των κομμάτων προς την κυβέρνηση για την τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας πως είναι ένας κούφιος χωρίς νόημα επιφανειακός αντιμνημονιακός λόγος. Το πρόβλημα δεν είναι κάποιοι «κακοί Τροϊκανοί», ούτε τα μνημόνια, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά είναι η πολιτική της ΕΕ που προωθεί την «απελευθέρωση» των μεταφορών, της Ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των υδάτινων πόρων, και θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό πρόσθεσε, τα στοιχεία για τα σιδηροδρομικά ατυχήματα σε όλες τις χώρες της ΕΕ είναι αποκαλυπτικά. Μόνο το 2021 στις χώρες της ΕΕ έγιναν 1.389 ατυχήματα, με 683 νεκρούς και 513 τραυματίες και τα 97 από αυτά, αφορούσαν σύγκρουση τρένων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...