Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά στο Πέραμα Αττικής – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική, στις υπόλοιπες περιοχές

Πυρκαγιά στην Ηλεία - Κάτοικοι και πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες - Σάββατο 7 Αυγούστου 2021
Πυρκαγιά στην Ηλεία – Κάτοικοι και πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες (EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Σχιστού στο Πέραμα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και άμεσα επιχείρησαν 43 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 18 οχήματα.  

Στις υπόλοιπες περιοχές, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή όλο το βράδυ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, επικίνδυνες για τους οικισμούς. Στη Γορτυνία Αρκαδίας, στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων τη νύχτα, ήταν η αντιμετώπιση των μικρών εστιών φωτιάς, ώστε να μην πάρουν έκταση και γίνουν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται και κάτοικοι των οικισμών της Γορτυνίας, προκειμένου να συνδράμουν κι αυτοί σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επικίνδυνη αναζωπύρωση.

Στην Ηλεία, μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο της φωτιάς. Η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν, σύμφωνα με την Περιφέρεια. 

Ταυτόχρονα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα πεζοπόρα τμήμα και τα μηχανήματα έργου επιχείρησαν αποτελεσματικά σε ό,τι έκαιγε στις περιοχές Λάσδικα, Κρυονέρι και Μηλιές. Όλη τη νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε διάφορα σημεία της Ηλείας, ώστε να επέμβουν όπου και αν χρειαστεί.

Στην Ανατολική Μάνη οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τόσο στις περιοχές Σκαμνάκι, Δεσφίνα και Καρέα, που σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις τις απογευματινές ώρες, όσο και σε γειτονικά σημεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες νέες αναζωπυρώσεις και παράλληλα να αποτρέψουν πιθανή επέκταση προς οικισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...