Υπό μερικό έλεγχο τα μέτωπα σε Πρόδρομο, παραλία Σαράντη και Αντίκυρα

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε Ανατολική Στερεά και Εύβοια με τον κίνδυνο ωστόσο αναζωπύρωσης να είναι υψηλός, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και ο αέρας συνεχίζει να είναι ισχυρός και σήμερα.

Ένας νεκρός στον Πρόδρομο Βοιωτίας, ανυπολόγιστες καταστροφές σε ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες, καμένα ποιμνιοστάσια και νεκρά ζώα, καμένα σπίτια και επιχειρήσεις, χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης να έχουν μετατραπεί σε στάχτη, είναι η τραγική εικόνα που άφησαν πίσω τους οι φωτιές στο παραλιακό μέτωπο της Βοιωτίας τον Κορινθιακό κόλπο, στα Ψαχνά και την Αρτάκη της κεντρικής Εύβοιας, στη Μακρακώμη της δυτικής Φθιώτιδας, αλλά και στην περιοχή της Θήβας.

Ιδιαίτερα υψηλός κίνδυνος υπάρχει στα παράλια της Βοιωτίας στον Κορινθιακό κόλπο, καθώς από το χωριό Πρόδρομος και την παραλία Σαράντη μέχρι τον κόλπο της Αντίκυρας υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες, ενώ κίνδυνος υπάρχει να ξεφύγει η φωτιά και προς το Κυριάκι.

Υπό μερικό έλεγχο είναι τα δύο πύρινα μέτωπα που χθες αργά το απόγευμα αναπτύχθηκαν γύρω από τη Θήβα. Πρόκειται για τη φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή της Υλικής και έφτασε μέχρι τα Βάγια, καίγοντας αγροτοδασική έκταση και καλλιέργειες, καθώς και για το δεύτερο μέτωπο που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα κοντά στο ΧΥΤΑ Θήβας και έκαψε χορτολιβαδική έκταση αλλά και ένα τμήμα από το πευκοδάσος του Μοσχοποδίου.

Καλύτερη είναι η εικόνα και με τη φωτιά στη Μακρακώμη Φθιώτιδας όπου πυροσβέστες και κάτοικοι έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες καθόλη την διάρκεια της νύχτας με αναζωπυρώσεις που απείλησαν και σπίτια στη Μακρακώμη. Λίγες ώρες πριν πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι σταμάτησαν τις φλόγες λίγο πριν το χωριο Βίτωλη.

Υπό έλεγχο είναι και το πύρινο μέτωπο ανάμεσα στα Ψαχνά και τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, όπου επίσης υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Την άμεση στήριξη των πληγέντων και τη λήψη κάθε μέτρου για την προστασία και την ανακούφιση του λαού της περιοχής, απαιτεί με δήλωση του ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να βγουν συμπεράσματα και να καταδικαστούν όλοι όσοι ευθύνονται για τις καταστροφές που βιώνει ο λαός.

Δείτε ακόμα...