Υποκριτική η στάση της ΕΕ για το παράνομο εμπόριο όπλων και την εγκληματικότητα

Την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και της ΕΕ σχετικά με την ενσωμάτωση οδηγίας για την οπλοκατοχή και τη θέσπιση κανόνων για όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κι αυτό γιατί οι εγκληματίες του οργανωμένου εγκλήματος δεν μετατρέπουν όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας για τις ενέργειές τους, αλλά χρησιμοποιούν πολυβόλα, πιστόλια και περίστροφα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.

Όπως τόνισε, τα όπλα αυτά παράγονται αρχικά νόμιμα από εταιρείες που είναι γνωστές, όπως γνωστοί είναι και οι μοναδικοί σειριακοί αριθμοί των όπλων. Το θέμα είναι πώς καταλήγουν στη μαύρη αγορά και το έγκλημα. Και εκεί η ΕΕ δεν δείχνει την ευαισθησία να ερευνήσει και να παρέμβει.

Ο Ν. Παπαναστάσης τόνισε ότι οι κυβερνήσεις την εγκληματικότητα τη συνδέουν με τη φτώχεια και έθεσε το ερώτημα όμως «αν η φτώχεια ευθύνεται για την εγκληματικότητα, οι φτωχοί ευθύνονται για την παράνομη πώληση όπλων;». Και ξεκαθάρισε ότι πίσω από το εμπόριο όπλων ανθρώπων, ναρκωτικών, τα καρτέλ εκτελεστών βρίσκονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κλείνοντας είπε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...