Υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης

Πυροσβεστική - Δάσος - Πυρκαγιά στην Αιγιάλια Αχαΐας, Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
Πυρκαγιά στην Αιγιάλια Αχαΐας, Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 / Πηγή: Eurokinissi

Οι καταστροφικές πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι έδειξαν οτι πολιτικές ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα περί κλιματικής αλλαγής και άσχημες καιρικές συνθήκες, που αναμασά η κυβέρνηση, οταν έχουν καίει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, σπίτια, λαϊκές περιουσίες. Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Η καταστροφή αυτή δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τις κυβερνητικές ψευτοδικαιολογίες η ευθύνες είναι διαχρονικά στις κυβερνήσεις που κάθε χρόνο πετσοκόβουν την κρατική χρηματοδότηση την προστασία των δασών, τη δασοπυρόσβεση και παραδίνει τα δάση στα μεγαλοσυμφέροντα. 

Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που διαχρονικά, επί όλων των κυβερνήσεων. Οφείλεται στην ανεπάρκεια των αναγκαίων μέσων και υποδομών, στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, στην έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού .

Αυτή είναι η αλήθεια και εμείς πού υπηρετήσαμε στο Πυροσβεστικό Σώμα ξέρουμε πολύ καλά  για τις τεράστιες ελλείψεις και στις δικαιολογημένες ανησυχίες και παρεμβάσεις μας για τον κίνδυνο πυρκαγιών και τις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο δήλωναν  με έπαρση ότι «ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος».

Δανίας Ιωάννης ανθυποπυραγός ε.α  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...