Υπόθεση Υποκλοπών: Απαιτείται πλήρης δημοσιότητα στις συνεδριάσεις της Βουλής για τις παρακολουθήσεις

«Tα ζητήματα των υποκλοπών είναι πολύ σοβαρές υποθέσεις, σχετίζονται άμεσα με το λαό και τα δικαιώματα του. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί η όποια διερεύνηση να γίνεται εν κρυπτώ, πολύ δε περισσότερο να υπάρχουν επιλεκτικές διαρροές για τη δημιουργία εντυπώσεων», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την Πέμπτη.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων, φάνηκε η πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να είναι απόρρητη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ίδια την Επιτροπή, όπου η ΝΔ έχει την πλειοψηφία.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε στη δήλωση του, μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων, πως θα πρέπει να υπάρχει δημοσιοποίηση, να υπάρχει πρόσβαση στα πρακτικά των συζητήσεων και των ερευνών, ενώ σε θέματα που σχετίζονται με την άμυνα της χώρας να εξετάζεται κατά περίπτωση το απόρρητο.

Σε σχέση με την σύσταση στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να προσέλθουν «οικειοθελώς», χωρίς τα κινητά τους, που απευθύνεται από την μεριά του προέδρου της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως αποτελεί ψευτοδίλημμα το αν θα προσέλθουν με τα κινητά τους ή όχι, «από τη στιγμή που απόρρητα έγγραφα γίνονται φέιγ βολάν και ζωντανές μεταδόσεις».

«Αυτό που προστατεύει τον καθένα είναι η πλήρης δημοσιότητα και η έρευνα επί της ουσίας, σε βάθος της υπόθεσης αυτής», σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...