Υπόθεση υποκλοπών: Κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Τ. Τέλλογλου

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου καταθέτει για την υπόθεση των υποκλοπών, Αύγουστος 2022
Πηγή: Eurokinissi

Για την υπόθεση των υποκλοπών κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στον εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο

Ο Τάσος Τέλλογλου, σε πρόσφατη ανάρτηση άφησε να εννοηθεί πως ήταν υπό παρακολούθηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2018, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχε γράψει πως «ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του, κάνει τώρα το ίδιο με άλλους. Μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση και απαντώντας σε ερώτηση αν ήταν υπό παρακολούθηση ο Κ. Μητσοτάκης το 2019 ανέφερε πως «υπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα του δεν ήταν ασφαλή όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013, έχουμε βρει προσπάθειες των ελληνικών υπηρεσιών και το 2015, έχει γίνει μία τεράστια διαρροή στο wikileaks της ιταλικής εταιρείας που ήτανε όλες οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση από το 2013 έως 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό, απλά η έκθεση που έχει υπάρξει σήμερα και το γεγονός ότι αυτά χρησιμοποιούνται συνδυαστικά δίνει μία καινούργια ποιότητα στο πρόβλημα. Ο κύριος Ντογιάκος θα κάνει τη δουλειά του κι εμείς ελπίζω να κάνουμε την δική μας, υπάρχει ακόμα πεδίο έρευνας».

Ανέφερε ακόμα ότι «μου ζητήθηκε να ονομάσω συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτά τα πρόσωπα προκύπτουν από τη σύνθεση των εταιρειών. Είναι γνωστό για εταιρεία Ιντελεξα ότι παίζει σημαντικό ρόλο σε προμήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας Υπάρχουν σχέσεις των μετόχων μεταξύ τους».

Στις 16 Αυγούστου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, έχει καλέσει τον Θανάση Κουκάκη για να λάβει ενημέρωση για τις καταγγελίες του, ο οποίος έχει πέσει θύμα παρακολούθησης της ΕΥΠ ενώ το κινητό του είχε παγιδευτεί με το κακόβουλο λογισμικό «Predator».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...