Υπόθεση υποκλοπών: Τη Δευτέρα η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

EUROKINISSI

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη συνέχιση της διερεύνησης των υποθέσεων παρακολουθήσεων και υποκλοπών, αίτημα που εξέφρασε και το ΚΚΕ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής. Θα κληθούν αυτήν τη φορά για ακρόαση ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδης, οι έμποροι του «Predator», Γ. Λαβράνος και Φ. Μπίτζιου και ο ιδρυτής της «Intellexa», Ταλ Ντίλιαν.

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει την ακρόαση και των προσώπων που μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση συνακροάσεων και παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της ΚΕ στον Περισσό, που εξελίσσεται από το 2016 έως τον Απρίλη του 2022, υπόθεση για την οποία τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ τηρούν «σιγή ασυρμάτου», δείχνοντας ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ έχει ζητήσει την ακρόαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου και συγκεκριμένων μελών των Ομάδων Ελέγχου της Αρχής για τις συνακροάσεις – υποκλοπές σε βάρος του Κόμματος. Εχει ζητήσει επίσης τους αρμόδιους εισαγγελείς της υπόθεσης, τα πρόσωπα από την Κρατική Ασφάλεια που ενήργησαν για την υπόθεση του ΚΚΕ στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας, καθώς και όποιο άλλο πρόσωπο προκύψει κατά τη διαδικασία ως αναγκαίο να κληθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...