Υποβαθμίζει κι άλλο τα πτυχία ο νέος αντιδραστικός νόμος-πλαίσιο

Ένας ακόμα αντιδραστικός νόμος-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Αντένα. 

Τόνισε ότι υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα πτυχία και τα μετατρέπει σε ένα μενού ασύνδετων γνώσεων και πως απουσιάζει η φοιτητική μέριμνα σε μια περίοδο οικονομικής ανέχειας για τις οικογένειες. Πρόσθεσε ότι δεν δίνει καμία απάντηση στη χειρότερη αναλογία διδακτικού προσωπικού με φοιτητές ανά την Ευρώπη.

Ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι θα καταργήσει τις φοιτητικές παρατάξεις, η υπουργός είπε ότι δεν αναφέρεται στους φοιτητικούς συλλόγους αλλά στο νόμο Διαμαντοπούλου του 2011 για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα διοίκηση με ενιαίο ψηφοδέλτιο τονίζοντας ότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ επί 12 χρόνια και ούτε πρόκειται να εφαρμοσθεί.

Υπογράμμισε ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι θα έχουν λόγο για τα πράγματα στα Πανεπιστήμια, θα διεκδικούν απέναντι στα όργανα διοίκησης. Πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τις φοιτητικές παρατάξεις ας καταργήσει τη ΔΑΠ για να την τιμωρήσει που ηττήθηκε στις φοιτητικές εκλογές. 

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία σημείωσε ότι επί δύο χρόνια η κυβέρνηση προσπαθεί να την επιβάλει και οι θα βρει σοβαρές δυσκολίες από το φοιτητικό κίνημα.

Για την ακρίβεια, υπογράμμισε ότι χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα με κατάργηση του ΦΠΑ, των ειδικών φόρων και της απαγόρευσης διακοπής παροχής ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες. Τόνισε ότι η ακρίβεια δεν ήρθα από το πουθενά την πληρώνουμε με την «πράσινη μετάβαση» και με το φυσικό αέριο που είναι το στρατηγικό καύσιμο για την ηλεκτροπαραγωγή. 

Επίσης, αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σημείωσε ότι ο λαός είναι κατά της συμμετοχής και της εμπλοκής της χώρας σε αυτόν. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...