Υποβρύχιο S44: Το 4ο, γερμανικής κατασκευής, υποβρύχιο για το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου

Το τελευταίο από τα 4, γερμανικής κατασκευής (Type209), υποβρύχιο «S44» του Αιγυπτιακού Ναυτικού κατά την καθέλκυση του
Το τελευταίο από τα 4, γερμανικής κατασκευής (Type209), υποβρύχιο «S44» του Αιγυπτιακού Ναυτικού κατά την καθέλκυση του / Πηγή: TKMS

Με πολύ αυστηρά μέτρα πρόληψης της πανδημίας στο ναυπηγείο, ο Αντιναύαρχος Ahmed Khaled Hassan Said, Αρχηγός του Αιγυπτιακού Ναυτικού, ονόμασε επίσημα το σκάφος «S44». Το γερμανικής κατασκευής νέο υποβρύχιο S44 εντάχθηκε κι επίσημα στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου.

Δεδομένης της παγκόσμιας πανδημίας κορονοϊού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Αντιναύαρχο Ahmed Khaled Hassan Said για να γιορτάσει αυτό το πολύ ιδιαίτερο ορόσημο. Η ονομασία του τέταρτου υποβρυχίου αποδεικνύει με πόσο ισχυρή εμπιστοσύνη μπορούμε να συνεργαστούμε ακόμη και σε δύσκολους καιρούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους μας, οι οποίοι εργάζονταν πάντα σύμφωνα με την τεράστια φροντίδα και πειθαρχία, ειδικά τον προηγούμενο μήνα.

Δρ Rolf Wirtz, Διευθύνων Σύμβουλος της thyssenkrupp Marine Systems

Το συμβόλαιο για την παράδοση των δύο πρώτων υποβρυχίων 209/1400 mod στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου υπογράφηκε το 2011. Το 2015, η Αίγυπτος αποφάσισε να κάνει την επιλογή για δύο επιπλέον μονάδες. Το πρώτο υποβρύχιο παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και το δεύτερο υποβρύχιο τον Αύγουστο του 2017. Στη συνέχεια, το τρίτο υποβρύχιο, με την ονομασία “S43”, παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2020. Τα υποβρύχια έχουν σχεδιαστεί για τη θαλάσσια άμυνα καθώς και για την πρόληψη συγκρούσεων, την παρακολούθηση, συλλογή πληροφοριών και επιχειρήσεις από ειδικές δυνάμεις.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου και κύρια το Πολεμικό Ναυτικό έχουν ενισχυθεί με δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια. Σκοπός της αστικής κυβέρνησης της Αιγύπτου είναι να ανταποκριθεί στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή έχουν πυροδοτήσει μια κούρσα εξοπλισμών ειδικά για το Ναυτικό όλων των χωρών της. Οι λαοί της Ανατολικής Μεσογείου πληρώνουν ακριβά τις μπίζνες των πολυεθνικών πετρελαίου… ενίοτε και με το αίμα τους.

Με πληροφορίες από το NAVALNEWS

Δείτε ακόμα...