Υπουργείο Άμυνας και Covid-19: Ψέματα, γενικότητες και …αλγόριθμοι

EUROKINISSI

Με ψέματα, γενικότητες και αλγορίθμους απάντησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ακόμη μία ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα μέτρα προστασίας από την Covid-19 στις μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

Απ’ τις δεκάδες ερωτήσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ από τότε που στρατευμένοι και προσωπικό μπήκαν στη μέγγενη των ανύπαρκτων μέτρων της κυβέρνησης, το υπουργείο απαντά σταθερά, «Όλα καλώς».

Το μόνιμο ψέμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ιού εντός των μονάδων του στρατού το γνωρίζουν πρώτα και κύρια οι πρωταγωνιστές, φαντάροι και στελέχη.

Οι δεκάδες διαμαρτυρίες που φτάνουν στο alt.gr από φαντάρους απ’ τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, τα νησιά μας και τα πλοία μας, γκρεμίζουν καθετί που υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας.

Τελευταίο παράδειγμα η ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ πριν το Πάσχα και απαντήθηκε στις 24 Μαΐου (!).

Με την ερώτηση αυτή το ΚΚΕ ζητούσε απ’ την κυβέρνηση να πραγματοποιηθούν διαγνωστικά τεστ σε όλους πριν την αναχώρηση και κατά την επιστροφή στη μονάδα. Τι πιο λογικό εξάλλου;

Ο υπουργός, αφού ενημέρωσε ότι πρόκειται και οι φαντάροι να έχουν τη δυνατότητα διενέργειας Self test (ακόμα δεν έχουμε δει κάτι), μας πληροφορεί ότι:

«Το Υπουργείο έχει εκδώσει οδηγίες προς τα Γενικά Επιτελεία σχετικά με τη χρήση αλγορίθμου ανίχνευσης πιθανών κρουσμάτων στους οπλίτες»(;;;).

Ας αφήσουμε όμως τους αλγορίθμους στους ειδικούς και ας δούμε τι μας λέει ο υπουργός παρακάτω (άραγε θα έλεγε τα ίδια μπροστά σε φαντάρους;):

«Σε κάθε περίπτωση, πραγματοποιήθηκε ο απαιτούμενος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος ανίχνευσης του SARS-Cov-2, στους στρατευμένους που επανήλθαν στη Μονάδα τους από την εορταστική άδεια του Πάσχα».

Να ενημερώσουμε τον κ. Παναγιωτόπουλο ότι το παραπάνω ΔΕΝ ισχύει.

Δηλαδή, είτε ο υπουργός μας λέει ψέματα, είτε οι επιτελείς του σ’ αυτόν.

Και για να μην μείνει μόνο στους διαγνωστικούς ελέγχους, ο υπουργός αποφασίζει να κάνει κι ένα copy paste τη λίστα του ΓΕΕΘΑ με τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊού για να μας πει ότι …παρακολουθείται η εφαρμογή τους.

Το καλό είναι ότι όπου οι φαντάροι δεν «παρακολουθούν την εφαρμογή» των μέτρων αλλά την διεκδικούν τα πράγματα είναι καλύτερα.

Το alt.gr θα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των φαντάρων και να δημοσιεύει τις διαμαρτυρίες τους.

Δείτε ακόμα...