Υπουργείο Εξωτερικών: Η πρωτοφανής αύξηση της έντασης από την Τουρκία χαλάει τη…ΝΑΤΟϊκή συνοχή

Τουρκικό F16

Για “πρωτοφανή αύξηση της έντασης και της προκλητικής συμπεριφοράς από πλευράς της Τουρκίας“, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου στην τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Όπως επεσήμανε, μέσα σε μία ημέρα, την περασμένη Τετάρτη είχαμε 168 παραβιάσεις του εναερίου χώρου και 42 υπερπτήσεις. Έγιναν υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους και κατοικημένων περιοχών σε αρκετά νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος κ.λ.π.)

Το ΄άγχος της ΝΑΤΟϊκής συνέχειας έχει το Υπουργείο Εξωτερικών απ’ την προκλητική στάση της γείτονος. “Σ αυτή την κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, η συμπεριφορά της Τουρκίας αντιβαίνει θεμελιώδεις κανόνες διεθνούς δικαίου, αλλά επηρεάζει και τη συνοχή του ΝΑΤΟ”, υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, ενώ έκανε λόγο για για την παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Υπ. Εξ σημείωσε ότι για τις ενέργειες αυτές έγιναν ενημερώσεις στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια της Αθήνας.

Σιγά μην ίδρωσε το αυτί τους…

Δείτε ακόμα...