Υπουργείο Εξωτερικών: Μελετά μεταφορά βοήθειας στη Μαριούπολη

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη / EUROKINISSI)

Πρωτοβουλία για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Μαριούπολης θα αναλάβει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ο οποίος δήλωσε πως προτίθεται να την συνοδεύσει αυτοπροσώπως στην ουκρανική πόλη, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Εξάλλου, το ΥΠΕΞ ζητά, με διπλωματική νότα, από την ουκρανική πλευρά να διευκολύνει την αποστολή, και από τη ρωσική πλευρά, με άλλη νότα, να μην την παρακωλύσει.

Ο υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, τη σύσταση μιας ομάδας συντονισμού και υποδοχής ομογενών στο Βουκουρέστι, υπό τη διεύθυνση υψηλόβαθμων διπλωματών. «Η προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειάς μας, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», δήλωσε σχετικά ο Ν. Δένδιας, αν και η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο μόνο αυτό δεν εξυπηρετεί, αφού ρίχνει «λάδι στη φωτιά».

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, Μ. Ανδρουλάκη, ενημερώνοντας ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να τον παρασημοφορήσει, μαζί με τους Φρ. Κωστελλένο και τον γενικό πρόξενο στην Οδησσό Δ. Δόχτση.

Δείτε ακόμα...