Υπουργείο Εξωτερικών: Τάσσεται στο πλευρό των “συμμάχων”, ΕΕ και ΝΑΤΟ για όποια αντίδραση μετά το διάγγελμα Πούτιν

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας, Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

Ξεκάθαρο μήνυμα για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση για την Ουκρανία στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την χθεσινή αναγνώριση των “Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς.

«Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. 

«Η αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης “ανεξαρτησίας” των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας αποτελεί κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου».

Η ελληνική συμμετοχή και εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη και πρέπει να σταματήσει! Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές! Καλεί το λαό να δυναμώσει την πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δείτε ακόμα...