Υπουργός Άμυνας Γερμανίας: Το ΝΑΤΟ πρέπει να περιορίσει τις πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας

Γερμανικός Στρατός -Bundeswehr - Άσκηση των ειδικών δυνάμεων της Γερμανίας KSK το 2017
Φώτο Αρχείου / Άσκηση των ειδικών δυνάμεων της Γερμανίας KSK το 2017 / Πηγή: Tim Rademacher

Κόντρα Ρωσίας-Γερμανίας πυροδοτήθηκε με αφορμή τη δήλωση της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας περί «περιορισμού της Ρωσίας» με πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων. Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η υπουργός Άμυνας Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, όταν ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να περιορίσει τις πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας.Η ίδια αναφέρθηκε σε «παραβιάσεις» του εναέριου χώρου κρατών της Βαλτικής και για «αυξημένη επιθετικότητα» της Ρωσίας γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ ρωτήθηκε εάν το ΝΑΤΟ σκέφτεται να περιορίσει τη Ρωσία με πυρηνικά όπλα, ενώ εκείνη απάντησε ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στη Ρωσία ότι η Δύση είναι έτοιμη να καταφύγει σε τέτοια μέτρα.

Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις, ενώ τη Δευτέρα ο Γερμανός στρατιωτικός ακόλουθος εκλήθη στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας για εξηγήσεις.

Νέα Κυβέρνηση Γερμανίας

Οι αντιρωσικές δηλώσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη νέα κυβέρνηση και στην ηγέτιδα των Πρασίνων που πριν από κάποιο χρονικό διάστημα είχε βρεθεί στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή είχε κατακρίνει και τον αγωγό Nord Stream. Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ, αντιτάχθηκε στη συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και αμερικανικής κυβέρνησης για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. Η δικιολογία που είπε ήταν ότι «στράφηκε κατά της ασφάλειας της Ουκρανίας και αποσκοπεί στη διάσπαση της Ευρώπης». Ρωσία και Γερμανία έχουν μια ειδική ενεργειακή σύνδεση και για τον λόγο αυτό δεν επιβλήθηκαν επιπλέον κυρώσεις το προηγούμενο διάστημα για θέματα ενδιαφέροντος της Δύσης.

Πυρηνικά όπλα στα χέρια Ιμπεριαλιστών

Οι δηλώσεις, πέρα από τις κατευθύνσεις της γερμανικής αστικής τάξης, προδίδουν και μια άλλη πλευρά. Τα πολυδιαφημισμένα μικρά πυρηνικά παράγονται για να χρησιμοποιηθούν. Την ίδια στιγμή η μη χρησιμοποίηση των πυρηνικών βομβών από τους ιμπεριαλιστές δεν είναι δεδομένη. Ένα μορατόριουμ που είχε εξασφαλιστεί μέχρι πριν 30 – 40 χρόνια με την αποφασιστική στάση των σοσιαλιστικών δημοκρατιών είναι πια παρελθόν. Άλλωστε οι πιο πιθανοί χρήστες των πυρηνικών είναι αυτοί που τα έχουν χρησιμοποιήσει ήδη δύο φορές. Οι ΗΠΑ απασφάλισαν εναντίον του λαού της Ιαπωνίας και ισοπέδωσαν τις εργατουπόλεις Ναγκασάκι και Χιροσίμα. Οι ιμπεριαλιστές όλο και πιο συχνά κάνουν σαφές ότι τα πυρηνικά είναι όπλα όπως και όλα τα άλλα. Έτοιμα για χρήση κι ΄όχι μόνο για απειλές.

Με πληροφορίες από Sputniknews

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...