Υπουργός Άμυνας Ινδίας: «Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Ινδία και η Ρωσία είναι φυσικοί σύμμαχοι και ότι η σχέση μας είναι πολύ σταθερή»

Η Ινδία και η Ρωσία είναι «φυσικοί σύμμαχοι», αλλά αυτή η σχέση δεν επηρεάζει αρνητικά τη συνεργασία της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ινδός υπουργός Άμυνας Rajnath Singh σε αποκλειστική συνέντευξη στους «Hindustan Times».

«Δεν νομίζω ότι η Ρωσία θα επηρεάσει τους δεσμούς Ινδίας-ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Ινδία και η Ρωσία είναι φυσικοί σύμμαχοι και ότι η σχέση μας είναι πολύ σταθερή. Η Ινδία θα είναι επίσης πολύ προσεκτική για να διασφαλίσει ότι τα βασικά εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ δεν θίγονται από σχέσεις με οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο», ανέφερε ο Σινγκ την Τρίτη σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μιλώντας για το εάν η Ρωσία θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ινδία για προμήθεια ανταλλακτικών και εξοπλισμού που έχει ήδη αγοράσει η Ινδία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο Σινγκ είπε ότι απέκλεισε τον αντίκτυπο αυτής της σύγκρουσης στην ετοιμότητα εθνικής ασφάλειας της Ινδίας. «Δεν συμφωνώ ότι θα υπάρξουν προβλήματα για την εθνική μας ασφάλεια. Η Ινδία δεν είναι μια αδύναμη χώρα. Η Ινδία έχει τη δύναμη να το αντιμετωπίσει εάν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όσον αφορά τη Ρωσία και την Ουκρανία, θέλουμε την ειρήνη», πρόσθεσε ο Ινδός υπουργός Άμυνας.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω διαφοροποίησης των αμυντικών προμηθειών της μετά την έναρξη της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Σινγκ είπε συνοπτικά: «Περιμένετε και δείτε».

Μια συνάντηση Ινδίας-ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Subrahmanyam Jaishankar, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και ο Ινδός ομόλογός του Rajnath Singh.

Πηγή: ΤASS

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...