Υπουργός Άμυνας: Συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές σε στρατιωτικούς

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος / Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ»
Φώτο Αρχείου / Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος / Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» / Πηγή: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI

Συνεχίζει ο υπουργός Άμυνας να εκτοξεύει απειλές σε στρατιωτικούς που αντιδρούν στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, και μάλιστα τέτοιων που θέτουν ερωτήματα ακόμα και για την άμυνα της χώρας. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος επιμένει στην πειθαρχική διερεύνηση των «διαρροών», πετώντας την μπάλα στην εξέδρα αντί να απαντήσει πόσα όπλα και από πού θα σταλούν εκ νέου στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας. Την ώρα που κάθε τέτοια κίνηση βαθαίνει επικίνδυνα την εμπλοκή στον πόλεμο, η κυβέρνηση επιμένει να παρουσιάζει τη νέα αποστολή όπλων ως ένα τεχνικό – στρατιωτικό ζήτημα, για να κρυφτούν η πολιτική ουσία και οι κίνδυνοι για τον λαό. Για παράδειγμα, μόλις πριν λίγες μέρες γράφτηκε στον Τύπο ότι η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Β. Νούλαντ κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα έθεσε ανοιχτά ζήτημα απόσυρσης των αντιπλοϊκών πυραύλων ASBM από τη Σκύρο, όπως ζητάει η Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι στις 24 Μάη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του πως 47 «σύμμαχα» κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, δεσμεύτηκαν «για νέες αποστολές όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων κατά πλοίων, στο πλαίσιο μιας εντατικοποιημένης προσπάθειας εξοπλισμού της Ουκρανίας». Ας απαντήσει λοιπόν η κυβέρνηση: Υπήρξε τέτοιο αίτημα από την πλευρά των ΗΠΑ για τη Σκύρο; Συμπεριλαμβάνεται η Σκύρος στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις με …πλεονάζον υλικό που θα δοθεί στην Ουκρανία; Συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτό το υλικό ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλων; Αυτά είναι τα «καυτά» ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, αντί να παριστάνει τον στρατονόμο «Κλουζώ» για να καλύψει τα αίσχη της ως σημαιοφόρου του ευρωατλαντικού σχεδιασμού.

Δείτε ακόμα...