Υπουργός Άμυνας: Την Τετάρτη θα ενημερώσει για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Tο Κίεβο παρέλαβε φορτίο με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Stinger
Φώτο Αρχείου / Tο Κίεβο παρέλαβε φορτίο με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Stinger

Την Τετάρτη θα ενημερώσει ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, που σηματοδοτεί την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Με αφορμή τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τη γερμανική για να στείλει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα οχήματα του Ελληνικού Στρατού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε υποβάλει αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης, το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση για την ελληνική εμπλοκή με την οποία ζητάει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για:

– Το περιεχόμενο της απόφασης για την αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως για παράδειγμα από ποιες ελληνικές μονάδες θα αφαιρεθούν, συγκριτικά στοιχεία για τις δυνατότητες και την κατάσταση των προς παράδοση και προς παραλαβή οχημάτων, καθώς και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

– Τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας.

– Το περιεχόμενο των μέχρι σήμερα ανάλογων αποφάσεων αποστολής όπλων και οπλικών συστημάτων, από ποιες ελληνικές μονάδες αφαιρέθηκαν, επιπτώσεις και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

– Άλλες ανάλογες συμφωνίες.

Δείτε ακόμα...