Υπουργός Εξωτερικών: «Εξαιρετικές διμερείς σχέσεις» με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ

Ο Ν. Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης της ΝΔ στο Ισραήλ - Ιούνιος 2020
Φώτο Αρχείου / Ο Ν. Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης της ΝΔ στο Ισραήλ – Ιούνιος 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γαΐρ Λαπίντ, είχε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας. Συζητήθηκαν οι «εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ και η πολυμερής συνεργασία στην περιοχή», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Ν. Δένδια. Στην ατζέντα βρέθηκε επίσης η προετοιμασία της επικείμενης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ, στην Ελλάδα.

Σε αντίστοιχη ανάρτησή του, ο Λαπίντ έκανε λόγο για θερμή και θετική συνομιλία με τον φίλο του υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, όπως είπε. Διαμήνυσε εξάλλου πως η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος του Ισραήλ και εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς σχέσης. Ειδικότερα, ο Λαπίντ διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των χωρών και των λαών μας».

Σε ανάρτηση δε της ισραηλινής πρεσβείας για την επικοινωνία, σημειώνεται ότι οι δύο ΥΠΕΞ «επιβεβαίωσαν τους εξαιρετικούς δεσμούς Ισραήλ – Ελλάδας και συζήτησαν διαφορετικούς τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών».

Δείτε ακόμα...