Υπουργός Εξωτερικών Γαλλίας εναντίον Τουρκίας: “Πολεμοχαρής και απαράδεκτη η συμπεριφορά της Τουρκίας”

Τουρκικός στρατός
Τουρκικός στρατός στη Συρία

Την «πολεμοχαρή και απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας» κατέκρινε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος σημείωσε πως περιμένει από την Άγκυρα να ανακαλέσει τις προσβολές της ενάντια στη Γαλλία.

Ενώ, επανέφερε την προοπτική των κυρώσεων κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, γεγονός που μοιάζει περισσότερο σαν κακόγουστο αστείο. «Οι 27 είχαν αποφασίσει πως, αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση, πρόκειται να ληφθούν μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των ενδεχόμενων κυρώσεων, και όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» επισήμανε συγκεκριμένα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση, όπως κάνει γνωστό στην ιστοσελίδα της η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Έχω ήδη τοποθετηθεί πολλάκις όσον αφορά στην πολεμοχαρή και απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας σε έξι μέτωπα [Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Ελλάδα, Λιβύη, Ναγκόρνο-Καραμπάχ], στα οποία η χώρα αυτή ακολουθεί μια επικίνδυνη στρατηγική αντιπαράθεσης με ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες“, σημείωσε ο Υπουργός ενώ κατέκρινε τον Ερντογάν για την στοχοποίηση της Γαλλίας.

Δείτε ακόμα...