Ζ. Μπορέλ: Στη σύνοδο των ΥΠΕΞ το θέμα αν δεν υπάρξει συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Τις σοβαρές δυσκολίες που παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, σχετικά με την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, δεδομένων των διαφορετικών συμφερόντων των αστικών τάξεων των χωρών-μελών, ειδικά στον ενεργειακό τομέα, επιβεβαίωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για το μέλλον της Συρίας, ο Ζ. Μπορέλ είπε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μέχρι το επόμενο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων στις 16 Μάη, τότε θα υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο υπουργών.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτό. Υπάρχουν ακόμη κάποιες δυσκολίες. Ελπίζω πριν από το επόμενο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων να έχουν επιλυθεί οι δυσκολίες, αλλιώς θα πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο των συζητήσεων σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων», προσέθεσε o επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας.

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν η συζήτηση γίνεται σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ, ωστόσο αρκετές χώρες διατυπώνουν αιτήματα για μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο και περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη εναλλακτικών υποδομών, ενώ η Ουγγαρία και η Βουλγαρία έχουν απειλήσει ακόμη και με βέτο, αν δεν ικανοποιηθούν οι αξιώσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...