Ζαν Υβ Λε Ντριάν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στην Ουκρανία

Ζαν Υβ Λε Ντριάν (Jean-Yves Le Drian), Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας
Φώτο Αρχείου / Ζαν Υβ Λε Ντριάν (Jean-Yves Le Drian), Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας / EUROKINISSI

Μια δήλωση που δείχνει και τις αντιθέσεις εντός του Νατοϊκού στρατοπέδου έκανε ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις σε αυτό το στάδιο ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στην Ουκρανία». Αυτά δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε χθες, Τρίτη, τη Δύση ότι σκοπίμως εξυφαίνει ένα σενάριο σχεδιασμένο να την παρασύρει σε πόλεμο και ότι αγνοεί τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της όσον αφορά την Ουκρανία.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνέχεια στο Μαλί, λέγοντας ότι η Γαλλία συζητά με τους Ευρωπαίους και τους Αφρικανούς εταίρους της αν θα πρέπει να παραμείνει στη χώρα αυτή αφού η χούντα που βρίσκεται στην εξουσία ανακοίνωσε ότι απελαύνει τον Γάλλο πρεσβευτή, και σημείωσε ότι μια αποχώρηση από τη χώρα θα πάρει χρόνο.

“Θα πάρουμε μια απόφαση τις ερχόμενες ημέρες. Η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει”, πρόσθεσε κατά τις δηλώσεις που έκανε στο France 2 TV.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...