Ζελένσκι: Ευχαρίστησε το ΝΑΤΟ και δήλωσε, «Είμαστε έτοιμοι για την ειρήνη»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα τη Χερσώνα και απευθύνθηκε στους στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, λίγες μέρες μετά την αναγκαστική υποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών από την πόλη.

«Προχωράμε. Είμαστε έτοιμοι για την ειρήνη, ειρήνη για ολόκληρη τη χώρα μας», είπε ο Ζελένσκι στους παρατεταγμένους στρατιώτες μπροστά από το κτίριο της διοίκησης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε το ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους για τη στήριξή τους στον πόλεμο κατά της Ρωσίας και είπε ότι η αποστολή από τις ΗΠΑ αμερικανικών συστημάτων εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών HIMARS έχει κάνει μεγάλη διαφορά για το Κίεβο.

Ερωτηθείς πού θα προωθηθούν ενδεχομένως οι ουκρανικές δυνάμεις, ο Ζελένσκι απάντησε «Όχι στη Μόσχα… Δεν ενδιαφερόμαστε για τα εδάφη μιας άλλης χώρας».

Πάντως σήμερα η ρωσική εφημερίδα «Kommersant» γράφει ότι Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι διεξάγουν συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR της Ρωσίας φέρεται ότι μετέχει στη ρωσική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες, σύμφωνα με την «Kommersant».

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το δημοσίευμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...