Ζώης Στέργιος – Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ: Τέτοιες φασιστικές πρακτικές δεν μένουν αναπάντητες

Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)
Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

Στο alt.gr συνεχίζουν να φτάνουν επιστολές στρατευμένων για την αντιδραστική απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση του 644 Μ/Κ Τ.Π. σε βάρος φαντάρου που διαμαρτυρήθηκε για τα ελλειπή μέτρα κατά της πανδημίας. Ακολουθεί η επιστολή που έστειλε ο Στρατιώτης Ζώης Στέργιος από την Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ):

Επιστολή συμπαράστασης στον συφάνταρο που διεκδίκησε μέτρα προστασίας από τον κορονοιο και αντί αυτού τιμωρήθηκε με Ι3 ψυχολογικό κ με απειλή για αναβολή.

Όλοι οι φαντάροι έχουμε γίνει μάρτυρες στις προσπάθειες των διοικήσεων όπως για παράδειγμα στο ΚΕΥΠ ή στο ΚΕΠΒ να καλύψουν το πρόβλημα των κρουσμάτων κάτω από το χαλί χωρίς ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης και βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές και την υγεία των φαντάρων και των στελεχών .

Καμία απειλή δε πρέπει να σταματήσει τη προσπάθεια των φαντάρων των στελεχών για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και περισσότερα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Οι πρακτικές αυτές εκφοβισμού έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν.Εκτός αυτού, εάν τιμωρούνται όσοι φαντάροι διαμαρτύρονται για τα μέτρα προστασίας ο ελληνικός στρατός θα έπρεπε να είχε έλλειψη στρατιωτών ικανής κατηγορίας 1, καθώς οι καταγγελίες έρχονται καθημερινά από δεκάδες φαντάρους ο συνολικά σχεδόν απ όλα τα στρατόπεδα της χώρας και τις ΕΛΔΥΚ.

Άμεσα να αναθεωρηθεί η γνωμάτευση του ψυχολόγου και να μπει φρένο σε τέτοιες ενέργειες που μόνο σκοπό έχουν την τιμωρία και τη προσβολή της προσωπικότητας του φαντάρου.

Άμεσα να παρθούν μέτρα ενίσχυσης της προστασίας απέναντι στον κορονοιό.

Κανείς φαντάρος δεν είναι μόνος του.

Τέτοιες φασιστικές πρακτικές που μόνο εποχές χούντας μπορούν να θυμίζουν δεν μένουν αναπάντητες ούτε στη πολιτική ούτε στη στρατιωτική ζωή και από τους στρατιώτες αλλά και από το μόνιμο προσωπικό του στρατού.

Συμπαράσταση στον συφάνταρό μας.

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ Ζώης Στέργιος

Δείτε ακόμα...