110 ΠΜ: Σμηνίτης για την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών F-15

Αμερικανικά F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης
Φώτο Αρχείου / Αμερικανικά F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Βλέπουμε αυτές τις μέρες να «παίρνουν θέση» στην 110 Πτέρυγα Μάχης αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις με 12 μαχητικά F-15 και γύρω στα 200 άτομα προσωπικό των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, στα πλαίσια συνεκπαίδευσης με την Πολεμική Αεροπορία. Η συνεκπαίδευση αυτή, η οποία διεξάγεται στα πλαίσια της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και εντάσσεται στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση “DEFENDER EUROPE ‘21”, είναι μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη για το λαό μας.

Τέτοιες συνεκπαιδεύσεις δεν υπηρετούν την άμυνα της χώρας μας, αλλά την καλύτερη προετοιμασία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι με τη Συμφωνία ο εναέριος χώρος της χώρας μας γίνεται «κέντρο διερχομένων» στα πλαίσια των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, υποστηρίζοντας στρατιωτικές δυνάμεις που ανοίγονται προς τη Μαύρη Θάλασσα ή στηρίζουν από το Αιγαίο τις αντίστοιχες επιχειρήσεις τους.

Είναι καθαρό ότι η εμπλοκή σε αυτούς τους ανταγωνισμούς αντί να «μας προστατεύει», όπως μας λένε, αντίθετα μας μετατρέπει σε πιθανό στόχο σε μια διένεξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ειδικά αυτή την περίοδο που η περιοχή της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας «μυρίζει μπαρούτι».

Γι’ αυτό και ο λαός μας δεν πρέπει να δεχτεί την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι στρατευμένοι παλεύουμε πλάι στον υπόλοιπο λαό να φύγουν τώρα οι ξένες βάσεις από τη χώρα, να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική συμφωνία, να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

Σμηνίτης από την 110 Π.Μ

Δείτε ακόμα...